Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn (ΕΚΤ): Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα σε αύξηση επιτοκίων - Κίνδυνος να εκτροχιαστεί η ανάκαμψη

Rehn (ΕΚΤ): Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα σε αύξηση επιτοκίων - Κίνδυνος να εκτροχιαστεί η ανάκαμψη

O Olli Rehn επισημαίνει τον κίνδυνο να εκτροχιαστεί η ανάκαμψη της οικονομίας στην ευρωζώνη

Σχετικά Άρθρα

Την άποψη πως η ΕΚΤ θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εκτίναξη του πληθωρισμού, εξέφρασε ο Φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Olli Rehn.
«Έχουμε μια σύγκρουση στις πιέσεις στη νομισματική πολιτική» δήλωσε ο Rehn μιλώντας στο CNBC και συνέχισε «είμαστε σε δύσκολη θέση. Από την πλευρά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να αποτρέψουμε την εδραίωση των προσδοκιών για υψηλότερο πληθωρισμό και τον αντικατοπτρισμό τους στην αγορά εργασίας. Με άλλα λόγια, πρέπει να αποφύγουμε δευτερογενείς επιπτώσεις. Επομένως κατά την άποψη μου, θα πρέπει προχωρήσουμε σχετικά γρήγορα στο μηδέν και συνεχίσουμε σταδιακά στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής όπως έχουμε κάνει».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Rehn «όλα αυτά ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα κλιμακωθεί κάτι που θα μπορούσε να εκτροχιάσει όλες τις προβλέψεις και την οικονομική ανάκαμψη».
Όπως πολλές κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, η ΕΚΤ επιδιώκει να κατευθύνει την οικονομία της Ευρωζώνης μέσω μιας έκρηξης πληθωρισμού που έχει επιδεινωθεί μετά τη ρωσική εισβολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης