Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schramböck (Αυστρία): Δεν μπορούμε ούτε εμείς ούτε η Γερμανία να αντέξουμε embargo στο ρωσικό φυσικό αέριο

Schramböck (Αυστρία): Δεν μπορούμε ούτε εμείς ούτε η Γερμανία να αντέξουμε embargo στο ρωσικό φυσικό αέριο
Είναι μια σαφής κόκκινη γραμμή για την Αυστρία υποστήριξε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση ότι ούτε η Αυστρία ούτε η Γερμανία μπορούν να αντέξουν embargo στο ρωσικό φυσικό αέριο διατύπωσε η υπουργός Οικονομίας Αυστρίας, Margarete Schramböck, η οποία απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς την Κομισιόν κατά μιας ενδεχόμενης επιβολής embargo στην εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου, κάνοντας λόγο για την «κόκκινη γραμμή» της χώρας της, της οποίας η εξάρτηση φθάνει το 80%.
«Δεν πρέπει να στείλουμε κανένα μήνυμα προς την κατεύθυνση ενός embargo στο φυσικό αέριο, εάν γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να το αντέξουμε - και ούτε εμείς ούτε η Γερμανία μπορούμε να το αντέξουμε.
Το embargo αερίου είναι για την Αυστρία μια σαφής κόκκινη γραμμή» υποστήριξε η Schramböck, τονίζοντας ότι η Γερμανία δεν μπορεί να υπολογίζει σε παραδόσεις αερίου από αυστριακές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, παρότι η Αυστρία είναι «από τις λίγες χώρες της Ευρώπης των οποίων οι αποθηκευτικές δυνατότητες υπερβαίνουν τις ίδιες ανάγκες».
Όπως είπε η Schramböck, στόχος της κυβέρνησης της είναι να αυξήσει στο 80% από 18% που είναι σήμερα, το απόθεμα φυσικού αερίου που προορίζεται για εγχώριες ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης