Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

Ρωσία: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία
H Ρωσία αποκλείει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Τα περί χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία απορρίπτει -εκ νέου- η Ρωσία.
«Η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Alexei Zaitsev.
O ίδιος επεσήμανε -μιλώντας σε δημοσιογράφους-ότι η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία δεν προβλέπεται σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης;

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική εφημερίδα Guardian, μετέδωσε την Πέμπτη, επικαλούμενη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η Μόσχα διενήργησε ασκήσεις προσομοίωσης «ηλεκτρονικών εκτοξεύσεων» κινητών συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander με δυνατότητα πυρηνικής ενέργειας.
Όπως αναφέρθηκε, οι ρωσικές δυνάμεις εξασκήθηκαν σε μεμονωμένα και πολλαπλά πλήγματα σε στόχους όπως εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων, αεροδρόμια, προστατευμένες υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό και θέσεις διοίκησης ενός εικονικού εχθρού.
Επιπλέον, βάσει του σεναρίου της άσκησης, και μετά την πραγματοποίηση των «ηλεκτρονικών» εκτοξεύσεων, το στρατιωτικό προσωπικό πραγματοποίησε ελιγμό για να αλλάξει θέση προκειμένου να αποφευχθούν «πιθανά αντίποινα»
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ασκήσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 100 Ρώσοι στρατιωτικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης