Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά το sell off, λελογισμένη πτώση στη Wall - Στο -0,57% o S&P 500, o Νasdaq -1,40%

Μετά το sell off, λελογισμένη πτώση στη Wall - Στο -0,57% o S&P 500, o Νasdaq -1,40%
Στο κόκκινο η Wall Street...

Συνεχίστηκε το πτωτικό σερί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους κυριότερους δείκτες να βυθίζονται και σήμερα (6 Μαΐου) στο κόκκινο…
Sell in May and go away, ήτοι «πουλήστε τον Μάιο και φύγετε μακριά», είναι ένα κλασικό ρητό της Wall Street και όσων ασχολούνται με επενδύσεις στα χρηματιστήρια.
Μέσα σε δύο συνεδριάσεις στην αμερικανική χρηματαγορά συνέβησαν απίστευτα πράγματα…
Μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη FED κατά 0,50% στις 4 Μαΐου, η Wall σημείωσε ράλι, με το «επιχείρημα» ότι… δεν θα δούμε επιθετικότερες αυξήσεις επιτοκίων π.χ. 0,75% με 1%.
Στις 5 Μαΐου, ωστόσο, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall, και ειδικά ο Nasdaq, υπέστη κραχ -5%, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 παρουσίασε πτώση -3,56%.
Η μεγάλη πτώση αποδίδεται στις εικασίες ορισμένων ότι τελικά η FED θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια 0,75% έως και 1% σε μια συνεδρίαση…
Δηλαδή σε 24 ώρες αυτό που θεωρήθηκε απίθανο, έγινε πιθανό.
Όλα αυτά τι δείχνουν ότι η φούσκα των αγορών σκάει και θα δούμε χαμηλότερες τιμές.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Wall που στηρίχθηκε στην απαράδεκτη ποσοτική χαλάρωση και στο πλασματικό χρήμα της εικονικής πραγματικότητας 5 τρισ. δολαρίων της FED τελείωσε…
Επί 10 χρόνια ο ανοδικός κύκλος σε οικονομίες και χρηματιστήρια συντηρήθηκε με ψέματα και απάτες, με μπλόφες και πλασματικό χρήμα των κεντρικών τραπεζών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε πτώση -0,30%, στις 32.899 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε -0,57%, στις 4.123 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε  απώλειες -1,4%, στις 12.144 μονάδες.
φαδσφδσαφασδ.JPG

Oι αναπτυξιακού χαρακτήρα τεχνολογικοί τίτλοι, που δέχθηκαν μεγαλύτερο πλήγμα από την αύξηση των επιτοκίων και των αποδόσεων των ομολόγων, συνέχισαν και σήμερα πτωτικά, με την Amazon να χάνει 1,40%, τη μητρική της Facebook, Meta, να είναι στο -1,17% και τη Microsoft να υποχωρεί κατά 0,94%.
Αρνητικά ήταν τα νέα και από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τον τίτλο της Under Armour να γκρεμίζεται κατά 23,79%, αφότου ο κολοσσός της αθλητικής ένδυσης έχασε τις εκτιμήσεις της αγοράς στα μεγέθη του τριμήνου του.
H DoorDash, που απογοήτευσε με τις επιδόσεις της, διολίσθησε σήμερα κατά 1,42%, ενώ η Block πρόσθεσε 0,61% παρά τα δικά της κατώτερα των προβλέψεων αποτελέσματα.

Στα μάκρο, την ισχυρή εικόνα της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του Απριλίου.
Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 428 χιλ. νέες θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τη δημιουργία 420 χιλ. θέσεων.
Ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 3,6%.
Ωστόσο, οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,3%, χαμηλότερα των εκτιμήσεων για +0,4%.

Πτώση στις ευρωαγορές

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές και οδεύουν προς τη χειρότερη τους εβδομάδα εδώ και δύο μήνες ύστερα από σημαντικές απώλειες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι θα χρειαστούν μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο υψηλός πληθωρισμός.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6%, με τις μετοχές ταξιδίων και αναψυχής καθώς και τεχνολογίας να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 1,64% στις 13.674 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 1,54%, στις 7.387 μονάδες.
Στις 6.258 μονάδες με πτώση 1,73% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύτηκε με απώλειες 1,2%, στις 23.475 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης