Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτή είναι η «Δημοκρατία» του Zelensky – Συνελήφθη δημοφιλής blogger, επειδή αποκάλυψε τον ρόλο του Ουκρανού προέδρου

Αυτή είναι η «Δημοκρατία» του Zelensky – Συνελήφθη δημοφιλής blogger, επειδή αποκάλυψε τον ρόλο του Ουκρανού προέδρου
Ο Anatoly Shariy, ο οποίος έχει σχεδόν 3 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, συνελήφθη με διεθνές ένταλμα σε κοινή επιχείρηση της ισπανικής και της ουκρανικής αστυνομίας
Σχετικά Άρθρα

Ένας δημοφιλής blogger και επικριτής του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky συνελήφθη στην Ισπανία κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής κυβέρνησης με την κατηγορία της προδοσίας και αντιμετωπίζει την έκδοσή του, παρά το γεγονός ότι καταδίκασε δημόσια την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Anatoly Shariy, ο οποίος έχει σχεδόν 3 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube,
συνελήφθη με διεθνές ένταλμα σε κοινή επιχείρηση της ισπανικής και της ουκρανικής αστυνομίας, καθώς και διεθνών «εταίρων», σύμφωνα με την Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU).\
Ισχυρίζονται ότι ο Shariy ενεργούσε για λογαριασμό «ξένων» δυνάμεων παραβιάζοντας την εθνική ασφάλεια της Ουκρανίας μέσω του σχολίου του στα μέσα ενημέρωσης για τον πόλεμο και εμπλεκόμενος σε «υποκίνηση μίσους».
«Η σύλληψη του Shariy «είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι κάθε προδότης της Ουκρανίας αργά ή γρήγορα θα λάβει την άξια τιμωρία του.
Είναι αναπόφευκτο», υποστήριξε η SBU.

Συνελήφθη λόγω κριτικής και αποκαλύψεων

Παρά την καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κριτική του Shariy για την απάντηση του Zelensky ήταν προφανώς αρκετή για να στοχοποιηθεί από τις ουκρανικές αρχές.
Έχοντας κατασχεθεί το διαβατήριό του, ο Shariy βρίσκεται τώρα στη Βαρκελώνη υπό απαγόρευση ταξιδιού μέχρι να ληφθεί απόφαση για την έκδοσή του στην Ουκρανία, γράφει ο ιστότοπος Summit News.
Ο εκπρόσωπος του Zelensky στο Συνταγματικό Δικαστήριο είπε ότι ο Shariy «θα δικαστεί σύμφωνα με τους ουκρανικούς νόμους».
Σε απάντηση στη σύλληψή του, ο Shariy δημοσίευσε μια φωτογραφία της γυναίκας του να ταΐζει παπαγάλους στη Βαρκελώνη, σχολιάζοντας:
«Αυτό είναι πραγματικά μια κωμωδία».

Οι απαγωγές αντιφρονούντων

Η σύλληψη του Shariy αποκαλύπτει τη δημοκρατία, που ισχύει στην Ουκρανία, όπου πέρα από τις συλλήψεις επικριτών του Zelensky, υπάρχει απαγόρευση στη δραστηριότητα των κομμάτων και φίμωση του Τύπου,
Ταυτόχρονα αποκαλύπτει τη διπροσωπία της Δύσης, που ενώ μιλά για καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στη Ρωσία, για την Ουκρανία στρέφει το βλέμμα της αλλού.
Τον περασμένο μήνα ο Shariy, δημοσιοποίησε πλάνα που έδειχναν ένοπλους άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας να απαγάγουν αντιφρονούντες από τα σπίτια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης