Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυβερνοεπιθέσεις: Αμοιβή 15 εκατ. δολ. προσφέρουν οι ΗΠΑ για πληροφορίες που αφορούν τη ρωσική ομάδα hackers Conti

Κυβερνοεπιθέσεις: Αμοιβή 15 εκατ. δολ. προσφέρουν οι ΗΠΑ για πληροφορίες που αφορούν τη ρωσική ομάδα hackers Conti
H ομάδα έχει δεσμευτεί να επιτεθεί στους εχθρούς του Κρεμλίνου για τα μέρα τους κατά της Ρωσίας με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία 
Σχετικά Άρθρα

Αμοιβή που φτάνει τα 15 εκατ. δολάρια προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για όποιον μπορεί να προσφέρει πληροφορίες που θα εκθέτουν τη δράση της ρωσικής ομάδας χάκερς Conti Group, που εκτιμάται πως βρίσκεται πίσω από πολλές περιπτώσεις εκβιαστικών επιθέσεων διεθνώς για την απόσπαση χρηματικών λύτρων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.
Το FBI υπολογίζει πως πάνω από 1.000 θύματα της ομάδας έχουν αναγκαστεί να καταβάλουν πάνω από 150 εκατ. δολάρια για λύτρα σαν αποτέλεσμα κυβερνοεπιθέσεων που έχουν υποστεί.

Οι πληροφορίες

Η προσφερόμενη αμοιβή αφορά 10 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τον εντοπισμό της ταυτότητας ή της τοποθεσίας των ηγετών της ομάδας και 5 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στην σύλληψη οποιουδήποτε μέλους της ομάδας.

Οι σχέσεις με το Κρεμλίνο

Η ομάδα εμπλέκεται εσχάτως και στα πολιτικά παιχνίδια του πολέμου, καθώς έχει δεσμευτεί να επιτεθεί στους εχθρούς του Κρεμλίνου για τα μέρα τους κατά της Ρωσίας με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.
«Εάν οποιοσδήποτε αποφασίσει να οργανώσει κάποια κυβερνοεπίθεση ή πολεμικές δραστηριότητες κατά της Ρωσίας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε για να απαντήσουμε πλήττοντας στρατηγικής σημασίας υποδομές του εχθρού» είχε αναφέρει το Conti σε δήλωση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης