Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Ανοδική η πορεία των εισαγωγών ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία – Αύξηση 60% μέσα σε δύο εβδομάδες

HΠΑ: Ανοδική η πορεία των εισαγωγών ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία – Αύξηση 60% μέσα σε δύο εβδομάδες
Αύξηση  κατά 20% των εισαγωγών στα νοσοκομεία των ΗΠΑ μέσα σε δύο εβδομάδες

Πορεία ανόδου καταγράφει ο αριθμός εισαγωγών ασθενών που νοσούν από COVID-19 στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, προκαλώντας ανησυχία για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, την ώρα τα θύματα της νόσου πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο.
Ήδη, στα νοσοκομεία, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, μέχρι την Πέμπτη 5/5 νοσηλεύονταν 18.000 άτομα με τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με δύο εβδομάδες νωρίτερα.
«Αν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία γενικά αργούν να ακολουθήσουν την τάση των κρουσμάτων, είναι ανάμεσα στους πιο αξιόπιστους δείκτες για την πορεία της πανδημίας», σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ οι ανακοινώσεις για τις μολύνσεις είναι «πολύ» χαμηλότερες από τον πραγματικό αριθμό.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο μέσος όρος των κρουσμάτων μέχρι τις 5/5 ήταν 68.000 σε ημερήσια βάση, ήτοι αύξηση κατά 60% μέσα σε δύο εβδομάδες.
Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ πλησιάζουν το 1 εκατ. θανάτων λόγω COVID-19 από την εκδήλωση της πανδημίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αν και σύμφωνα με άλλες πηγές, όπως το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ήδη έχει ξεπεραστεί ο αριθμός αυτός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης