Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Δύση ετοιμαζόταν για εισβολή σε ιστορικά μας εδάφη - Τους αποτρέψαμε

Putin: Η Δύση ετοιμαζόταν για εισβολή σε ιστορικά μας εδάφη - Τους αποτρέψαμε
Ποτέ δεν θα επιτρέπαμε ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα μας είπε ο Putin
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Δύση ετοιμαζόταν για εισβολή στο ρωσικό έδαφος, η οποία και αποτράπηκε, διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin στην ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία για τον εορτασμό της επετείου της Σοβιετικής νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας.
«Αυτές τις ημέρες μάχεστε για το λαό μας στο Donbass, για την ασφάλεια της πατρίδας μας, της Ρωσίας» είπε ο Putin, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία κάλεσε την Δύση σε έναν ειλικρινή διάλογο για ένα αδιαίρετο και ενιαίο σύστημα παγκόσμιας ασφάλειας, αλλά η προσπάθεια αυτή αποδείχθηκε μάταιη.

Αποτρέψαμε εισβολή

«Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη χώρα μας, υπήρχαν προετοιμασίες για μια εισβολή στα ιστορικά μας εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.
Στο Κίεβο, αναφέρθηκαν στην πιθανή απόκτηση πυρηνικών όπλων και το ΝΑΤΟ άρχει μια ενεργή στρατιωτική ανάπτυξη στα σύνορα μας.
Επρόκειτο για μια τελείως απαράδεκτη απειλή, απευθείας στα σύνορα μας.
Αλλά εμείς το αποτρέψαμε αυτό και ήταν το μοναδικό σωστό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας πως «εμείς ποτέ δε θα εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας και την πατρίδα μας, εν μέσω ρωσοφοβίας, επαίνου των προδοτών και γενικής παρακμής ηθών σε άλλες χώρες».

Προληπτική απάντηση

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, η Ρωσία έδωσε μια προληπτική απάντηση στην επιθετικότητα.
«Είδαμε πώς εκτυλίσσονταν η στρατιωτική υποδομή, πώς άρχισαν να εργάζονται εκατοντάδες ξένοι σύμβουλοι, γίνονταν τακτικές παραδόσεις των πιο σύγχρονων όπλων από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Ο κίνδυνος μεγάλωνε κάθε μέρα.
Η Ρωσία έδωσε μια προληπτική απάντηση στην επιθετικότητα.
Ήταν μια αναγκαστική, έγκαιρη και σωστή απόφαση.
Η απόφαση μιας κυρίαρχης, μιας ισχυρής, ανεξάρτητης χώρας» τόνισε ο Putin.

Μας αγνόησε η Δύση

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι κάλεσε τη Δύση σε έναν ειλικρινή διάλογο για θέματα αμοιβαίας ασφάλειας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
«Η Ρωσία είναι πάντα υπέρ της δημιουργίας ενός συστήματος ενιαίας και αδιαίρετης ασφάλειας, ένα σύστημα ζωτικής σημασίας για όλο τον κόσμο.
Τον περασμένο Δεκέμβριο προτείναμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία για τις εγγυήσεις ασφαλείας, η Ρωσία κάλεσε τη Δύση σε έναν ειλικρινή διάλογο, να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις, να λάβει ο ένας υπόψη τα συμφέροντα του άλλου.
Μάταια όμως.
Τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να μας ακούσουν»  είπε ο Putin, επισημαίνοντας πως αυτό σήμαινε πως η Δύση είχε άλλα σχέδια, κάτι που όπως είπε, το είδαμε.

Περηφάνια

«Η μέρα της νίκης είναι κοντά στην καρδιά του καθενός μας.
Δεν υπάρχει οικογένεια στη Ρωσία που να μην υπέφερε από τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο.
Είμαστε περήφανοι για τη γενιά των νικητών» είπε ο Putin, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του απέδωσε συγχαρητήρια και την τιμή στους νικητές του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου».
Μάλιστα ο πρόεδρος Putin υποστήριξε πως τιμά όλους τους στρατιώτες των Συμμαχικών Δυνάμεων που συμμετείχαν στον πόλεμο κατά της ναζιστικής Γερμανίας και που συνέβαλαν στο να συντριβεί ο φασισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης