Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Όχι» στις... απελάσεις Σύρων προσφύγων από Erdogan: Δεν θα τους στείλουμε στην αγκαλιά των δολοφόνων

«Όχι» στις... απελάσεις Σύρων προσφύγων από Erdogan: Δεν θα τους στείλουμε στην αγκαλιά των δολοφόνων
Η Τουρκία έχει υποδεχτεί συνολικά σχεδόν 5 εκατ. πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων Σύρων και Αφγανών

Το ενδεχόμενο απέλασης Σύρων προσφύγων απέκλεισε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan.
«Θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους αυτά τα αδέρφια που έφυγαν από τον πόλεμο και κατέφυγαν στη χώρα μας» ό,τι και να ισχυρίζεται ο ηγέτης του CHP, είπε ο Erdogan σε τηλεοπτική ομιλία του.
«Δεν θα τους διώξουμε ποτέ από αυτή τη γη. H πόρτα μας είναι ορθάνοιχτη γι' αυτούς. Θα συνεχίσουμε να τους φιλοξενούμε. Δεν θα τους ρίξουμε στην αγκαλιά των δολοφόνων» είπε χαρακτηριστικά.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, Kemal Kilicdaroglu, είπε ότι το κόμμα του θα επιστρέψει Σύρους πρόσφυγες στην πατρίδα τους εντός δύο ετών, εάν έρθει στην εξουσία.
Επισημαίνεται ότι η Τουρκία έχει υποδεχτεί συνολικά σχεδόν 5 εκατ. πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων Σύρων και Αφγανών, αλλά η παρουσία τους έχει προκαλέσει εντάσεις με τους ντόπιους, ειδικά καθώς η χώρα βρίσκεται σε οικονομική αναταραχή με την αποδυνάμωση της λίρας και την άνοδο των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων.
Πάντως, αν και ο Erdogan αρνείται να απελάσει τους πρόσφυγες, υπενθυμίζεται πως ήταν εκείνος που το 2020 τους συγκέντρωσε στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο προκειμένου να περάσουν στη χώρα μας...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης