Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Δεν έχει δρόμο να βγει από τη σύρραξη στην Ουκρανία ο Putin

Biden (ΗΠΑ): Δεν έχει δρόμο να βγει από τη σύρραξη στην Ουκρανία ο Putin
Ο Putin πίστευε εσφαλμένα ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα διέλυε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είπε ο Biden
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin δεν έχει δρόμο να βγει από τη σύρραξη στην Ουκρανία διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι αυτός και η κυβέρνηση του εξετάζουν «τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό».
Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης για τη συγκέντρωση κεφαλαίων στο Ποτόμακ, προάστιο της Ουάσινγκτον, ο Biden υποστήριξε ότι ο Putin εσφαλμένα πίστευε ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα διέλυε το NATO και την ΕΕ.
Ωστόσο, όπως είπε, το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο καθώς οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες συσπειρώθηκαν στο πλευρό των Ουκρανών.
Ο Biden είπε ότι ο Putin είναι ένας άνθρωπος που υπολογίζει τα πάντα, ενώ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή ο Ρώσος ομόλογος του δεν έχει τρόπο να βγει από το αδιέξοδο της Ουκρανίας.

Επιπρόσθετη βοήθεια 40 δις δολάρια

Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα 9/5 ο Biden υπέγραψε νόμο από την εποχή του Roosevelt για να επιταχυνθούν οι παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο
Το μέτρο προβλέπει υπενοικίαση ή δανεισμό οπλισμού στην Ουκρανία καθ’ όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2023.
Παρόμοιο μέτρο είχε εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο το 1941, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, για να βοηθηθούν σύμμαχοι να αντιμετωπίσουν τη ναζιστική Γερμανία και τον άξονα.
Από την έναρξη του πολέμου, η Ουάσινγκτον έχει υποσχεθεί ή παραδώσει ήδη στο Κίεβο όπλα και πυρομαχικά αξίας 3,7 δισεκ. δολαρίων και πλέον, ενώ τον Μάρτιο, το Κογκρέσο ενέκρινε να κατανεμηθούν 13,6 δισεκ. δολάρια για τη χορήγηση ανθρωπιστικής, οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ο Biden ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα επιπλέον πακέτο βοήθειας 33 δισεκ. δολαρίων, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά το Κογκρέσο θα εγκρίνει υψηλότερο ποσό, στα 39,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης