Τελευταία Νέα
Διεθνή

Landsbergis (ΥΠΕΞ Λιθουανίας): Μόνο εάν πέσει ο Putin, θα νιώσουμε ασφάλεια

Landsbergis (ΥΠΕΞ Λιθουανίας): Μόνο εάν πέσει ο Putin, θα νιώσουμε ασφάλεια
Ένας «τραυματισμένος» Putin μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνος είπε ο Λιθουανός ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως μόνο εάν απομακρυνθεί από την εξουσία ο Vladimir Putin, θα μπορέσει η Δύση και οι σύμμαχοι της να νιώσουν ασφάλεια από τη ρωσική απειλή διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Gabrielius Landsbergis.
Σε δηλώσεις του ο Landsbergis υποστήριξε ότι η ομιλία του Putin για την επέτειο της 9ης Μαΐου ήταν «καταθλιπτική» και ότι τα ζοφερά πρόσωπα των στρατηγών ήταν ένδειξη της αποτυχίας της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Όπως είπε, «ένας «τραυματισμένος» Putin μπορεί να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος και ότι ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί η απειλή από τη Ρωσία, είναι να απομακρυνθεί από την εξουσία ο Putin».

Να φύγει όλο το καθεστώς

«Βάσει της δικής μας θεώρησης, και μέχρι το σημερινό καθεστώς να βρεθεί εκτός εξουσίας, οι χώρες που βρίσκονται γύρω από τη Ρωσία θα εξακολουθήσουν να είναι σε κίνδυνο.
Και αυτό γιατί η αλλαγή δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τον Putin αλλά όλο το καθεστώς, διότι μπορεί κάποιος να αλλάξει τον Putin και τον κλειστό κύκλο των ανθρώπων του, αλλά μπορεί ένας άλλος Putin να εμφανιστεί στη θέση του.
Και έτσι υπάρχει ένα καθεστώς που σκοπεύει να διεξάγει πολέμους έξω από το ρωσικό έδαφος, θέτοντας τις γειτονικές χώρες σε κίνδυνο» είπε ο Landsbergis.

Περισσότερη βοήθεια από το ΝΑΤΟ

Ο Λιθουανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στήριξη που έλαβε η Λιθουανία από τα άλλη κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ, αν και σημείωσε ότι η χώρα του χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.
«Η Λιθουανία μαζί με τα άλλα κράτη της Βαλτικής, την Εσθονία και τη Λετονία, θα πιέσουν το ΝΑΤΟ να παράσχει περισσότερη αεροπορική και θαλάσσια βοήθεια καθώς και μόνιμες αναπτύξεις στρατευμάτων στο έδαφός τους κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στα τέλη Ιουνίου» υποστήριξε ο Lansdsbergis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης