Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές, απώλειες στην Ασία

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές, απώλειες στην Ασία
Η εστίαση της αγοράς παραμένει στην Ουκρανία, όπου στα ανατολικά της χώρας, μαίνονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα οι μάχες
Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν από τη συνεχή πτώση που έχουν προκαλέσει οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την άνοδο των επιτοκίων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1,1%.
Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,66% στις 7.264 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,05% στις 13.521 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,36% στις 6.168 μονάδες.
Η εστίαση της αγοράς παραμένει στην Ουκρανία, όπου στα ανατολικά της χώρας, μαίνονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα οι μάχες, ενώ εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος αφού είπε ότι ο πρόεδρος Putin έχει περιέλθει σε αδιέξοδο στην Ουκρανία υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση επεξεργάζονται σενάρια για το τι μπορούν να κάνουν για αυτό.
Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησνα κατά 0,3% τον Απρίλιο, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας την πρώτη πτώση από τον Ιανουάριο του 2021, όταν και η χώρα ήταν σε lockdown.

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν και σήμερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές, ακολουθώντας το νέο τεχνολογικό sell off της Wall Street.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 2,83%.
Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,91% ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,98%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,8% ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε 1,42%.
Στον αντίποδα, οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας ανέκαμψαν σήμερα. Ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,17% ενώ το Shenzhen Component κέρδισε 0,39%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης