Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστιες απώλειες για τους τεχνολογικούς γίγαντες της Wall Street - Έχασαν πάνω από 1 τρισ. δολ. σε αξία σε 3 συνεδριάσεις

Τεράστιες απώλειες για τους τεχνολογικούς γίγαντες της Wall Street - Έχασαν πάνω από 1 τρισ. δολ. σε αξία σε 3 συνεδριάσεις

Η Apple έχει περισσότερα από 200 δισ. δολ. σε αξία

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερο 1 τρισ. δολ. σε αξία έχουν χάσει οι τεχνολογικοί γίγαντες της Wall Street, μέσα σε μόλις 3 συνεδριάσεις.
Μετά την Τετάρτη (4/5/2022), οπότε και η Fed αύξησε το επιτόκιο της, στην αγορά σημειώθηκε sell off. Ωστόσο, οι τεχνολογικές εταιρείες έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του CNBC, η Apple έχει χάσει 220 δισ. δολάρια σε αξία από το κλείσιμο των συναλλαγών την Τετάρτη, την ημέρα που ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και ότι δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση των επιτοκίων πάνω από μισή ποσοστιαία μονάδα στην επόμενη συνεδρίαση.
Οι αγορές κινήθηκαν αρχικά ανοδικά μετά τις δηλώσεις του Powell, αλλά η αισιοδοξία έσβησε τις επόμενες ημέρες. Οι μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη (5/5/2022), διολίσθησαν ξανά την Παρασκευή (6/5/2022) και στη συνέχεια υποχώρησαν ακόμη περισσότερο τη Δευτέρα. Ο S&P 500 έπεσε κάτω από το όριο των 4.000 μονάδων τη Δευτέρα (9/5/2022), έχοντας υποχωρήσει κατά 7% από το κλείσιμο της Τετάρτης, ενώ ο Nasdaq έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 10% την ίδια περίοδο.
Παρακάτω παρουσιάζονται οι υψηλότερες απώλειες των τελευταίων 3 συνεδριάσεων:

  • Η Microsoft έχει χάσει περίπου 189 δισ. δολάρια σε αξία.
  • Η πτώση της Tesla καταγράφεται στα 199 δισ. δολάρια, μήνες αφότου είδε την αποτίμησή της να πέφτει κάτω από το 1 τρισ. δολάρια.
  • Η κεφαλαιοποίηση της Amazon μειώθηκε κατά 173 δισ. δολάρια.
  • Η Alphabet, η μητρική της Google, έχασε σε αξία 123 δισ. δολάρια από την περασμένη εβδομάδα.
  • Οι απώλειες της Nvidia, κατασκευάστριας καρτών γραφικών, ανέρχονται σε 85 δισ. δολάρια.
  • Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta Platforms, έχει χάσει 70 δισ. δολάρια σε αξία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης