Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η μεγάλη συγκομιδή σιτηρών στη Ρωσία θα στηρίξει μεγαλύτερες εξαγωγές

Putin: Η μεγάλη συγκομιδή σιτηρών στη Ρωσία θα στηρίξει μεγαλύτερες εξαγωγές
Οι Ρώσοι εξαγωγείς έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να επιλύσουν προβλήματα που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές πληρωμών

Η Ρωσία, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο, θα αυξήσει τις εξαγωγές σίτου εφέτος λόγω μιας πιθανής συγκομιδής ρεκόρ δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Η Ρωσία ανταγωνίζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία στις προμήθειες σίτου στην Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Συνεχίζει να εξάγει παρά τις δυσκολίες με την εφοδιαστική αλυσίδα, που έχουν προκαλέσει οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Δύση στην Μόσχα, εξαιτίας αυτού που η Ρωσία ορίζει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.
Η Ρωσία αναμένει ότι η συγκομιδή σιτηρών θα φθάσει τους 130 εκατομμύρια τόνους το 2022, συμπεριλαμβανομένων 87 εκατομμυρίων τόνων σιταριού, δήλωσε ο Putin σε συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων στον τομέα της οικονομίας στη Μόσχα.
Tο 2020 η παραγωγή έφτασε τα 133,5 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, συμπεριλαμβανομένων 85,9 εκατ. τόνων σίτου. Το 2021 η συγκομιδή ήταν λίγο μικρότερη.
«Εάν συμβεί αυτό, κάτι το οποίο υπολογίζουμε, θα είναι ρεκόρ όλων των εποχών στην ιστορία της Ρωσίας» δήλωσε ο Putin, χωρίς να παρουσιάσει κάποια εκτίμηση σχετικά με τις εξαγωγές.
Οι μεγαλύτερες εξαγωγές από την Ρωσία κατά την διάρκεια της νέας σεζόν Ιουνίου-Ιουλίου μπορεί να συμβάλουν μερικώς στην αύξηση της ζήτησης παγκοσμίως στην περίπτωση που οι εξαγωγές από την Ουκρανία παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και το Κίεβο δεν έχει επανακτήσει την πρόσβαση στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, ήταν η εκτίμηση που είχε κάνει τον Απρίλιο η εταιρεία συμβούλων Sovecom.
Τα λιμάνια της Ουκρανίας έχουν αποκλεισθεί από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε αυτό που η ίδια αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στις 24 Φεβρουαρίου.
Οι Ρώσοι εξαγωγείς έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να επιλύσουν προβλήματα που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές πληρωμών, τα οποία έχουν προκαλέσει οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Δύση στην Μόσχα από τα τέλη Φεβρουαρίου και εξάγουν σιτηρά από την ρωσική πλευρά της Μαύρης Θάλασσας και σποραδικά από την Αζοφική Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης