Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανικά ΜΜΕ: Εντολή Johnson για 90.000 απολύσεις από το Δημόσιο

Βρετανικά ΜΜΕ: Εντολή Johnson για 90.000 απολύσεις από το Δημόσιο
Για την εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων λιρών που θα χρησιμοποιηθούν για φοροαπαλλαγές

Εντολή να μειώσουν κατά περίπου 90.000 τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα έδωσε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου.
Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην εξοικονόμηση περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων λιρών σε ετήσια βάση, ποσό που όπως αναφέρεται θα μπορούσε να διατεθεί για φοροαπαλλαγές.
Η εντολή Johnson, η οποία ήρθε στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τη βελτίωση του κόστους ζωής των Βρετανών πολιτών, προβλέπει την απομάκρυνση περίπου του ενός πέμπτου των 475.000 δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε αυτοί να επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν το 2016.
Έδωσε μάλιστα προθεσμία ενός μήνα για να του παρουσιαστεί το σχέδιο αυτό

Προειδοποιήσεις από τα συνδικάτα

Πάντως, οι Βρετανοί συνδικαλιστές προειδοποιούν για σοβαρές συνέπειες την κυβέρνηση Johnson.
«Τελικά μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στα επίπεδα του 2016, αλλά πρέπει να αποφασίσουν τι πρέπει να σταματήσει να κάνει η δημόσια υπηρεσία, ως συνέπεια αυτής της απόφασης.
Θα περικόψουν από το Γραφείο Διαβατηρίων;
Ή από το Τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας;
Αν δεν έχουν σοβαρό σχέδιο, πρόκειται είτε απλά για προσπάθεια να εξασφαλίσουν προβολή από τα ΜΜΕ, ή για ριψοκίνδυνη πολιτική περικοπών και καμένης γης στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς καμία σκέψη ή έγνοια για τις συνέπειες» ανέφερε ο Dave Penman, γενικός γραμματέας του FDA, του συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης