Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο χτύπημα από Medvedev: Kρίσεις, συγκρούσεις και κατάρρευση του αμερικανοκεντρικού κόσμου

Νέο χτύπημα από Medvedev: Kρίσεις, συγκρούσεις και κατάρρευση του αμερικανοκεντρικού κόσμου
Θα δημιουργηθούν νέες διεθνείς συμμαχίες χωρών με βάση πραγματιστικά και όχι ιδεολογικά αγγλοσαξονικά κριτήρια υποστηρίζει ο Medvedev.
Σχετικά Άρθρα

Για κρίσεις και συγκρούσεις ως συνέπεια των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία που θα οδηγήσει τελικά σε κραχ και κατάρρευση της ιδέας του αμερικανοκεντρικού κόσμου κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev.
Σε ανάρτηση του στο Telegram, με τίτλο «Παρασκευή και 13, τι θα συμβεί μετά ή πως θα είναι κόσμος μετά τις αντι-ρωσικές κυρώσεις» ο Medvedev αναφέρει πως οι συνέπειες από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα είναι μια σειρά από κρίσεις στους τομείς της ενέργειας, των logistics και των τροφίμων.

Νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας

«Ως αποτέλεσμα, θα δημιουργηθεί μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας, στην οποία de facto, και στη συνέχεια de jure, θα αναγνωρίζονται οι εξής πραγματικότητες:

  1. Αδυναμία των δυτικών αντιλήψεων για τις διεθνείς σχέσεις του στυλ «η τάξη βασίζεται σε κανόνες» και άλλα παράλογα Δυτικά «σκουπίδια».
  2. Κατάρρευση της ιδέας του αμερικανοκεντρικού κόσμου
  3. Ύπαρξη συμφερόντων αποδεκτά από τη διεθνή κοινότητα σε εκείνες τις χώρες που βρίσκονται σε ακραία σύγκρουση με τον Δυτικό κόσμο» αναφέρει ο Medvedev.

Παρασκευή και 13: Τι θα συμβεί μετά

Στην ανάρτηση του με τίτλο «Παρασκευή 13. Τι θα συμβεί στη συνέχεια, ή πως θα είναι ο κόσμος μετά τις αντιρωσικές κυρώσεις» ο Medvedev αναφέρεται με λεπτομέρεια στις κρίσεις που εκτιμά ότι θα ακολουθήσουν.
Όπως αναφέρει οι κυρώσεις στη Ρωσία θα οδηγήσουν σε καταστροφή μιας σειράς παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού αγαθών.
«Μια μεγάλη υλικοτεχνική κρίση είναι πιθανή, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης των ξένων αεροπορικών εταιρειών, στις οποίες απαγορεύεται να πετούν πάνω από το ρωσικό έδαφος.
Η ενεργειακή κρίση θα ενταθεί σε εκείνα τα κράτη που έχουν επιβάλει κυρώσεις στους προμηθευτές ρωσικής ενέργειας καθώς θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των τιμών των ορυκτών καυσίμων ενώ θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας.
Θα υπάρξει μια πλήρης διεθνής επισιτιστική κρίση και κάποια κράτη πραγματικά θα πεινάσουν» αναφέρει ο Medvedev.

Θα χτυπηθεί και το χρηματοπιστωτικό σύστημα

Επιπλέον, ο Medvedev υποστήριξε πως οι κυρώσεις θα πλήξουν και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται μια νέα νομισματική και οικονομική κρίση σε ορισμένες χώρες ή κοινότητες χωρών που να σχετίζεται με την υπονόμευση της σταθερότητας ορισμένων εθνικών νομισμάτων, τον καλπάζοντα πληθωρισμό και την καταστροφή του νομικού σύστημα προστασίας της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.
«Πολλοί τομείς της ζωής μας θα πληγούν.
Νέες περιφερειακές στρατιωτικές συγκρούσεις θα προκύψουν σε περιοχές, όπου οι υπάρχουσες διαφορές δεν έχουν επιλυθεί ειρηνικά εδώ και χρόνια ή όπου αγνοούνται τα σημαντικά συμφέροντα μεγάλων διεθνών παραγόντων.
Οι τρομοκράτες θα γίνουν πιο ενεργοί, καθώς θα πιστεύουν ότι η προσοχή των δυτικών αρχών θα είναι πλέον στραμμένη σε αναμέτρηση με τη Ρωσία» υποστηρίζει ο Medvedev.

Νέες επιδημίες

Μάλιστα ο Medvedev ανέφερε ότι υπάρχει η πιθανότητα έναρξης νέων επιδημιών, οι οποίες θα προκληθούν από την άρνηση να υπάρξει μια ειλικρινής διεθνής συνεργασία στην υγειονομική και επιδημιολογική σφαίρα ή εξαιτίας της χρήσης βιολογικών όπλων
Όπως είπε, θα υπάρξει πτώση στις δραστηριότητες των διεθνών θεσμών που δεν μπόρεσαν να αποδείξουν την αποτελεσματικότητά τους στην επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία, αναφέροντας ως παράδειγμα το Συμβούλιο της Ευρώπης.
«Θα δημιουργηθούν νέες διεθνείς συμμαχίες χωρών με βάση πραγματιστικά και όχι ιδεολογικά αγγλοσαξονικά κριτήρια» υποστηρίζει ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης