Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin σε Scholz: Οι Ουκρανοί έχουν μπλοκάρει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Putin σε Scholz: Οι Ουκρανοί έχουν μπλοκάρει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
Στο επίκεντρο της συνομιλίας και το θέμα της απομάκρυνσης από το εργοστάσιο Azovstal
Σχετικά Άρθρα

Επικοινωνία με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz είχε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 13/5 ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin με κύριο αντικείμενο, όπως έγινε γνωστό, την πορεία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων αλλά και ανθρωπιστικά ζητήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως η εκκένωση του εργοστασίου Azovstal.
Σε ανακοίνωση από τη ρωσική προεδρία αναφέρεται πως ο Putin ενημέρωσε τον Scholz πως η ουκρανική πλευρά είναι αυτή που εμποδίζει τις διαπραγματεύσεις.
«Έγινε μια αξιολόγηση της κατάστασης όσον αφορά στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, τις οποίες, στην πραγματικότητα, μπλοκάρει το Κίεβο» επισημαίνει η ρωσική προεδρία, η οποία αναφέρει ότι συζητήθηκαν και ανθρωπιστικά ζητήματα, όπως η εκκένωση του Azovstal.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο Πρόεδρος της Ρωσίας και ο καγκελάριος της Γερμανίας συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους» ενώ ο πρόεδρος Putin αφού περιέγραψε τη λογική και τους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, κατηγόρησε τους Ουκρανούς ότι παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και ότι καταφεύγουν σε απάνθρωπες τρομοκρατικές μεθόδους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης