Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Με ελάχιστα πυρομαχικά και ανεκπαίδευτους αξιωματικούς ο γερμανικός στρατός θα χρειαστεί 3 χρόνια για να βελτιωθεί

Bild: Με ελάχιστα πυρομαχικά και ανεκπαίδευτους αξιωματικούς ο γερμανικός στρατός θα χρειαστεί 3 χρόνια για να βελτιωθεί
Τρία χρόνια θα χρειαστούν για να γίνουν "αισθητές" οι βελτιώσεις στο στρατό της Γερμανίας χάρη στο πακέτο των 100 δισ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Τρία χρόνια θα χρειαστούν για να γίνουν "αισθητές" οι βελτιώσεις στο στρατό της Γερμανίας χάρη στο πακέτο των 100 δισ. ευρώ που θα δώσει σε αυτόν η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δηλώνει στην Bild, ο γενικός επιθεωρητής του ομοσπονδιακού στρατού, Eberhard Zorn.
Ειδικότερα, ο Zorn δήλωσε πως "δεν φοβάμαι καθ' εαυτή" την ενδεχόμενη εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο, διευκρινίζοντας πως "τόσο το ΝΑΤΟ όσο και ο Γερμανός καγκελάριος έχουν πει ξεκάθαρα: δεν θα αναπτύξουμε στρατιώτες στην Ουκρανία".
Σε σχέση με τις ρωσικές απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων, ο ίδιος δήλωσε πως "παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ στενά, φυσικά τέτοιες απειλητικές χειρονομίες είναι ανησυχητικές. Αλλά στρατιωτικά δεν βλέπουμε ενδείξεις ότι ο Putin ετοιμάζει επίθεση στο ΝΑΤΟ, ούτε με πυρηνικά ούτε με συμβατικά όπλα".
"Επισήμως" η Γερμανία δεν είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ανέφερε ο γενικός στρατιωτικός επιθεωρητής της Γερμανίας, αλλά "είμαι πάντα εν κινήσει όλο το εικοσιτετράωρο με δύο τηλέφωνα.
Και έχω μια ομάδα γύρω μου που με καθιστά έτοιμο να ηγηθώ άμεσα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τη νύχτα που ξεκίνησε ο πόλεμος, το αρχηγείο μου τηλεφώνησε στις 3 τα ξημερώματα: "Αρχίζει". Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη φράση".

Αναφορικά με το τη βοήθεια της Γερμανία την Ουκρανία, ο Zorn επισήμανε πως "παρέχουμε υποστήριξη σε καλή κλίμακα. Όλες οι παραδόσεις όπλων συντονίζονται με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ και μαζί εξασφαλίζουμε σταθερό εφοδιασμό".
"Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης στο Ramstein, οι Ουκρανοί επιβεβαίωσαν την ανάγκη τους για πυροβόλα.
Για μια μονάδα πυρός με δυνατότητα τακτικής ανάπτυξης, χρειάζεστε περίπου δώδεκα συστήματα", σημείωσε.
Ερωτούμενος αν μπορεί η Γερμανία μπορεί να άλλο βαρύ εξοπλισμό στην Ουκρανία, ο Zorn δήλωσε πως "αν πω όχι τώρα, τότε ίσως σε 14 ημέρες όλα να είναι πάλι διαφορετικά.
Το γεγονός είναι ότι οι Ουκρανοί μας ζήτησαν ρητά πυροβολικό.

Προς το παρόν δεν έχω στο τραπέζι μου άλλα αιτήματα της ουκρανικής κυβέρνησης που να επηρεάζουν το απόθεμα της Bundeswehr".

Ο επιθεωρητής του στρατού, Alfons Mais, παραπονέθηκε μετά τον επιθετικό πόλεμο του Putin ότι ο στρατός είναι "γυμνός", ανέφερε η Bild, ρωτώντας τον Zorn αν συμφωνεί με αυτή την άποψη. Αυτός απάντησε πως "ο στρατηγός Mais περιγράφει με σαφήνεια τα ελλείμματα που έχουμε συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια".
"Στο στρατό, πρέπει να επιτύχουμε πλήρη εξοπλισμό σε κάθε μονάδα.
Η έλλειψη κάποτε αποκρύφτηκε με τον όρο "δυναμική διαχείριση διαθεσιμότητας", και στη συνέχεια ήταν "εξοπλισμός προσανατολισμένος στις εργασίες".
Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στην επινόηση τέτοιων ευφημιστικών κοινοτοπιών.
Εκ των πραγμάτων, χρηματοδοτήσαμε άλλα έργα μέσω της εξοικονόμησης πυρομαχικών και ανταλλακτικών", σημείωσε.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως "κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού παρέχουμε πανδημική βοήθεια για δύο χρόνια.
Όλοι πίστευαν ότι αυτό ήταν υπέροχο, αλλά οδήγησε σε μια κατάσταση, ειδικά στο στρατό, όπου μπορούσαμε να εκπαιδευτούμε μόνο σε περιορισμένο βαθμό εκτός των μονάδων που ήταν εγγεγραμμένες για τις υποχρεώσεις του ΝΑΤΟ.

Με άλλα λόγια, οι άνδρες και οι γυναίκες δεν ήταν επαρκώς εκπαιδευμένοι στην τακτική συνεργασία. Θα χρειαστούν ενάμιση χρόνο για να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα".

Ο Zorn δηλώνει ικανοποιημένος για το κονδύλι των 100 δισ. ευρώ που αποφάσισε η κυβέρνηση για τον αμυντικό εξοπλισμό, "αλλά το ποσό δεν προέκυψε τυχαία.
Μετά τις εκλογές, υπολογίσαμε εδώ στη Βουλή πόσο υψηλές είναι οι ανάγκες της Bundeswehr σε επενδύσεις και εκσυγχρονισμό προκειμένου να ανταποκριθεί στις σημαντικότερες απαιτήσεις του ΝΑΤΟ.
Το αποτέλεσμα ήταν 100 δισεκατομμύρια ευρώ".
Ο ίδιος τόνισε πως θα χρειαστούν " τρία χρόνια" για να "αισθανθούμε σημαντικές βελτιώσεις σε πολλούς τομείς της Bundeswehr".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης