Διεθνή

Μήνυμα Antonov (Ρωσία): Οι ΗΠΑ εμπλέκονται βαθιά σε μία σύγκρουση που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για δύο πυρηνικές δυνάμεις

Μήνυμα Antonov (Ρωσία): Οι ΗΠΑ εμπλέκονται βαθιά σε μία σύγκρουση που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για δύο πυρηνικές δυνάμεις
Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ ξεκαθάρισε πως η Ρωσία δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε κατ΄ελάχιστον από τους στόχους της στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Σαφές μήνυμα στην Ουάσινγκτον να σταματήσει να αναμειγνύεται στον πόλεμο της Ουκρανίας απέστειλε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov.
Αφού ξεκαθάρισε πως η Ρωσία δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε κατ΄ελάχιστον από τους στόχους της στην Ουκρανία, τόνισε πως «οι ΗΠΑ εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε μια σύγκρουση με τις πιο απρόβλεπτες συνέπειες για τις δύο πυρηνικές δυνάμεις».

Απρόβλεπτες συνέπειες

«Λέμε σταθερά και ξεκάθαρα και είμαστε απερίφραστα σίγουροι, τουλάχιστον, οι Ρώσοι διπλωμάτες που εργάζονται εδώ, δεν θα υπάρξει ποτέ καμία συνθηκολόγηση», είπε ο Antonov.
«Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι στόχοι που έθεσε ο ανώτατος αρχιστράτηγος (Vladimir Putin) πριν από τις ένοπλες δυνάμεις μας θα επιτευχθούν πλήρως.
Δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες ποτέ», πρόσθεσε.
Ο Ρώσος πρέσβης σημείωσε ότι οι στόχοι και τα καθήκοντα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας είναι σαφώς προκαθορισμένα.
«Το μόνο που θέλουμε είναι η απουσία οποιασδήποτε απειλής για τη Ρωσική Ομοσπονδία από ουκρανικό έδαφος», τόνισε.
Επισήμανε δε πως οι ΗΠΑ εμπλέκονται πιο βαθιά στη σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες.
«Παρ' όλα αυτά, σήμερα η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Οι ΗΠΑ εμπλέκονται βαθύτερα στη σύγκρουση με τις πιο απρόβλεπτες συνέπειες για τις σχέσεις μεταξύ δύο πυρηνικών δυνάμεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Medvedev για τα «νέα σύνορα της Ουκρανίας»

H Ρωσία δεν ενδιαφέρεται εάν τα κράτη της G7 θα αναγνωρίσουν τις αλλαγές στα ουκρανικά σύνορα, δήλωσε το Σάββατο (14/5/2022) ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev προσθέτοντας ότι το μόνο που έχει σημασία είναι η γνώμη των ανθρώπων που ζουν σε αυτά τα εδάφη.
«Ας το θέσω ήπια: η χώρα δεν νοιάζεται για τη μη αναγνώριση των νέων συνόρων (της Ουκρανίας) από τους G7, αυτό που έχει σημασία είναι η αληθινή βούληση των ανθρώπων που ζουν εκεί. Μην ξεχνάτε το προηγούμενο του Κοσσυφοπεδίου, τους δυτικούς φίλους μας» είπε ο Medvedev στον λογαριασμό του στο Telegram.
Οι αποφάσεις των G7 είναι μια επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και μια συνέχιση του κρυφού πολέμου κατά της Ρωσίας, τόνισε.
«Τα κράτη των G7 προτρέπουν την Κίνα να μην βοηθήσει τη Ρωσία στην παράκαμψη των κυρώσεων, να μην δικαιολογήσει τις ενέργειές της και να μην παρέχει στη Ρωσία στρατιωτική βοήθεια. κάτι συμβαίνει», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης