Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Η Τουρκία θα απομονωθεί στο ΝΑΤΟ εάν θέσει veto στην είσοδο Φινλανδίας και Σουηδίας

Weber (ΕΛΚ): Η Τουρκία θα απομονωθεί στο ΝΑΤΟ εάν θέσει veto στην είσοδο Φινλανδίας και Σουηδίας
Τι επισήμανε ο 
Σχετικά Άρθρα
Προειδοποίηση στην Τουρκία για πιθανή απομόνωση εντός του ΝΑΤΟ σε περίπτωση που μπλοκάρει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη συμμαχία απήυθυνε ο Manfred Weber, επικεφαλής του ΕυρωπαΙκού Λαϊκού Κόμματος. 
«Όποιος αμφισβητεί την ενότητα του ΝΑΤΟ θα απομονωθεί εντός της Συμμαχίας», είπε στο γερμανικό Funke Media Group την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.
«Εάν οι δύο χώρες θέλουν [να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ], η Φινλανδία και η Σουηδία είναι μέρος τους, δεν υπάρχει αμφιβολία.
Δεν υπάρχουν λόγοι να επιβραδυνθεί ή να εμποδιδθεί αυτό ».
Επομένως, πρέπει να γίνουν τα πάντα για να πειστούν οι όποιοι σκεπτικιστές.
Οι συζητήσεις μεταξύ μας πρέπει τώρα να βρεθούν στο επίκεντρο", σημείωσε.

Οι τουρκικές αντιρρήσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan δήλωσε στις 13 Μαΐου ότι δεν πιστεύει ότι η πιθανή ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ήταν θετική, καθώς αυτές οι χώρες, σύμφωνα με τα λόγια του, ήταν «φωλιά τρομοκρατικών οργανώσεων», ιδιαίτερα των μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. , που είναι εκτός νόμου στην Τουρκία.
Την επόμενη μέρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu κατηγόρησε τη Φινλανδία και τη Σουηδία για ανοιχτή υποστήριξη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, λέγοντας ότι η πλειονότητα των συμπατριωτών του είναι ενάντια στην ένταξη αυτών των χωρών στο ΝΑΤΟ.
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ibrahim Kalin δήλωσε την ίδια μέρα ότι η Άγκυρα δεν ήταν αντίθετη με την ένταξη αυτών των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, αλλά ήθελε η Συμμαχία να λάβει υπόψη τις ανησυχίες της για την εθνική της ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης