Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Σε ρωσικά χέρια το 50% των εξαγωγών χάλυβα και χυτοσιδήρου μετά την απώλεια της Μαριούπολης

Ουκρανία: Σε ρωσικά χέρια το 50% των εξαγωγών χάλυβα και χυτοσιδήρου μετά την απώλεια της Μαριούπολης

Η απώλεια των εργοστασίων της Μαριούπολης συνεπάγεται απώλεια του 50% των εξαγωγών χάλυβα και χυτοσιδήρου της Ουκρανίας

Σχετικά Άρθρα

Η Μαριούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας, ένα μεγάλο λιμάνι και ένα βασικό μεταλλουργικό κέντρο στο Donbass
Τα μεταλλουργικά έργα στη Μαριούπολη, ιδίως τα εργοστάσια Azovstal και Ilyich, αντιπροσώπευαν έως και το ήμισυ των εξαγωγών της Ουκρανίας σε χάλυβα και χυτοσίδηρο, οι οποίες τώρα έχουν χαθεί, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Alexander Kava, σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass την Κυριακή 15 Μαϊου 2022.

Απώλειες

«Μετά την απώλεια των εργοστασίων Azovstal και Ilyich με έδρα τη Μαριούπολη, η Ουκρανία έχει χάσει τις μισές δυνατότητες των εξαγωγών της σε χάλυβα και χυτοσίδηρο», ανέφερε ο Strana.
Σύμφωνα με τον Kava, η Ουκρανία έχει επίσης χάσει τις ικανότητες επεξεργασίας σιδηρομεταλλεύματος και θα πρέπει να το εξάγει ακατέργαστο, κάτι που επίσης είναι γεμάτο απώλειες.

Τα δύο εργοστάσια

Η Μαριούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας, ένα μεγάλο λιμάνι και ένα βασικό μεταλλουργικό κέντρο στο Donbass.
Δύο μεγάλα εργοστάσια σιδηρούχας μεταλλουργίας - τα μεταλλουργικά Ilyich και Azovstal - και το εργοστάσιο μηχανουργικών  κατασκευών Azovmash βρίσκονται στην πόλη.

Το λιμάνι της Μαριούπολης

Οι μάχες για τη Μαριούπολη ξέσπασαν στις 25 Φεβρουαρίου και η πόλη ήταν εντελώς αποκλεισμένη.
Στα μέσα Απριλίου, περισσότεροι από 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες παρέδωσαν τα όπλα κοντά στο Ilyich.
Μέχρι τώρα, το εμπορικό λιμάνι της πόλης έχει καταληφθεί από τη Ρωσία και τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εκδιωχθεί από τις κατοικημένες περιοχές της Μαριούπολης αποκλεισμένα από τα ρωσικά στρατεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης