Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στη Wall, με βαρίδι την τεχνολογία - Στο -0,4% ο S&P 500, o Νasdaq -1,2%

Νευρικότητα στη Wall, με βαρίδι την τεχνολογία - Στο -0,4% ο S&P 500, o Νasdaq -1,2%
H Goldman μειώνει τον στόχο της για τον S&P κατά 200 μονάδες κάθε μήνα περίπου

Μεικτά πρόσημα σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα 16 Μαΐου, μετά το ισχυρό rebound της συνεδρίασης που προηγήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου, σε μια προσπάθεια των επενδυτών να καλύψουν το χαμένο έδαφος, έπειτα από ένα εξαήμερο σερί συνεδριάσεων με αρνητικά πρόσημα.
Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι τα πρόσφατα sell off ενδέχεται σύντομα να υποδηλώνουν ένα ελκυστικό σημείο εισόδου, με βάση μια μακροπρόθεσμη προοπτική.
«Ο S&P 500 πλησιάζει γρήγορα σε ένα επίπεδο που έχει δείξει ότι οι μελλοντικές ανησυχίες για την ανάπτυξη έχουν τιμολογηθεί», έγραψε σε σημείωμα ο αναλυτής της Citi, Scott Chronert.
Σε κάθε περίπτωση, ο πληθωρισμός, η παγκόσμια επιβράδυνση, η ύφεση σε ορισμένες οικονομίες, το Ουκρανικό, η κλιμάκωση της έντασης λόγω εισόδου στο ΝΑΤΟ και άλλων χωρών, η ενεργειακή κρίση, η επισιτιστική κρίση αποτελούν άθροισμα αρνητικών παραμέτρων που οδηγούν τα διεθνή χρηματιστήρια χαμηλότερα.
Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί, η Goldman μειώνει τον στόχο της για τον S&P κατά 200 μονάδες κάθε μήνα περίπου, σήμερα, δύο μήνες αφότου μείωσε τον στόχο του S&P στις 4.700, μείωσε τον στόχο στις 4.300 (ή 200 μονάδες το μήνα για δύο μήνες).
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,08%, στις 32.223 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε πτώση  +0,40%, στις 4.008 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -1,2%, στις 11.662 μονάδες
φδσασαδφ.JPG
Υπό πίεση οι ευρωαγορές…

Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αγορές διεθνώς να υποχωρούν, μετά τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,5%, στις 13.964 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,63%, στις 7.464 μονάδες.
Στις 6.347 μονάδες με απώλειες 0,23% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύτηκε με απώλειες 0,06%, στις 24.003 μονάδες.
Καταγραφή_193.JPG
Στα μάκρο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε σήμερα τις οικονομικές της προβλέψεις και η αγορά αναμένει τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και την εκτίναξη του πληθωρισμού.
Τον Φεβρουάριο, η οικονομία της ΕΕ αναμενόταν να αναπτυχθεί κατά 4,0% το 2022 και κατά 2,8% το 2023.
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά τις γεωπολιτικές εξελίξεις καθώς η Φινλανδία και η Σουηδία ετοιμάζονται να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δίνοντας τέλος σε χρόνια ουδετερότητας καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανάγκασε τα δύο σκανδιναβικά έθνη να επαναξιολογήσουν τις θέσεις τους.
Η είσοδος της Σουηδίας και της Φινλανδίας θα επεκτείνει σημαντικά τα σύνορα της συμμαχίας με τη Ρωσία, μια κίνηση που θα ενοχλήσει τη Μόσχα, η οποία έχει προειδοποιήσει για πιθανές συνέπειες.
Στον εταιρικό τομέα, η Ryanair βρίσκεται στο προσκήνιο, καθώς παρουσίασε ετήσια ζημιά 355 εκατ. ευρώ (369 εκατ. δολάρια) μέχρι το τέλος Μαρτίου, ελπίζοντας για επιστροφή σε «εύλογη κερδοφορία» φέτος, εν μέσω πολλής αβεβαιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης