Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Putin και Gerasimov αποφασίζουν για τη στρατιωτική επιχείρηση στο Donbass

BBC: Putin και Gerasimov αποφασίζουν για τη στρατιωτική επιχείρηση στο Donbass
Λαμβάνουν αποφάσεις που συνήθως παίρνουν κατώτεροι αξιωματικοί αναφέρει το BBC
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin και ο επικεφαλής του ρωσικού στρατού, Valery Gerasimov εμπλέκονται προσωπικά στη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία και λαμβάνουν αποφάσεις που κανονικά θα τις έπαιρναν κατώτεροι αξιωματικοί διατυπώνει δημοσίευμα της BBC, επικαλούμενο δυτική στρατιωτική πηγή.
«Πιστεύουμε ότι Putin και Gerasimov εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων που έχουν να κάνουν με την τακτική που συνήθως λαμβάνονται από συνταγματάρχες ή ταξίαρχους» αναφέρει υπό καθεστώς ανωνυμίας η εν λόγω πηγή, υποστηρίζοντας πως αυτοί οι δύο είναι που αποφασίζουν σχετικά με τις κινήσεις των στρατευμάτων στο Donbass, όπου έχουν εστιάσει την επίθεση τους οι ρωσικές δυνάμεις.
Επιπλέον, αναφέρεται πως υπάρχουν ενδείξεις πως ο πρόεδρος Putin εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο μέρα με την ημέρα στην εξέλιξη της στρατιωτικής εκστρατείας και ιδιαίτερα από τότε που ο ρωσικός στρατός αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει τόσο στα βόρεια της Ουκρανίας όσο και στο Κίεβο.
Όσον αφορά τις φήμες περί «παραγκωνισμού» του Gerasimov, ο δυτικός στρατιωτικός υποστήριξε ότι ο Ρώσος στρατηγός παραμένει στο προσκήνιο και δίνει εντολές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης