Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μύδροι Musk κατά Biden: Είναι ο ανασφαλής πρόεδρος… του τηλεϋποβολέα - Τύπωσε ασύστολα χρήματα, ξεφεύγει ο πληθωρισμός

Μύδροι Musk κατά Biden: Είναι ο ανασφαλής πρόεδρος… του τηλεϋποβολέα - Τύπωσε ασύστολα χρήματα, ξεφεύγει ο πληθωρισμός
Ο Musk, ο οποίος είπε ότι ψήφισε «συντριπτικά υπέρ των Δημοκρατικών», επέκρινε ιδιαίτερα το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Biden
Σχετικά Άρθρα

«Ο πραγματικός πρόεδρος είναι αυτός που ελέγχει τον τηλεϋποβολέα» είπε ο δισεκατομμυριούχος, χλευάζοντας ουσιαστικά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ δεν δίστασε να τον επικρίνει και για το ανεξέλεγκτο τύπωμα χρήματος που θα δημιουργήσει περαιτέρω πληθωριστικό πρόβλημα στη χώρα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, του οποίου η αγορά του Twitter παραμένει σε εξέλιξη, επέκρινε τον Πρόεδρο Biden σε μια συνέντευξη στο podcast τη Δευτέρα και προειδοποίησε ότι εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να τυπώνει χρήματα, ο πληθωρισμός θα χειροτερέψει και οι ΗΠΑ μπορεί να ακολουθήσουν τον δρόμο της Βενεζουέλας.
Ο Musk, ο οποίος είπε ότι ψήφισε «συντριπτικά υπέρ των Δημοκρατικών», επέκρινε ιδιαίτερα το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Biden.
Πρότεινε ότι ο Biden είναι κάτι σαν... άδειο κοστούμι.
«Νιώθω ότι αν κάποιος ακουμπούσε κατά λάθος στον τηλεϋποβολέα (το λεγόμενο autocue), θα είναι σαν το Anchorman», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, αναφερόμενος στην ταινία του 2004 στην οποία ο Ron Burgundy διαβάζει ό,τι είναι γραμμένο στον τηλεϋποβολέα, ακόμα κι αν αυτό θα κατέστρεφε την καριέρα του.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει κάνει πολλά», είπε ο Musk.
«Στην κυβέρνηση Trump, αφήνοντας στην άκρη τον... Trump, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ήταν αποτελεσματικοί στο να φέρουν εις πέρας τα πράγματα».
Υποστήριξε επίσης ότι το Δημοκρατικό Κόμμα «ελέγχεται υπερβολικά από τα συνδικάτα, από τους δικηγόρους».
Υποστήριξε ότι όταν οι Δημοκρατικοί πάνε ενάντια στα «συμφέροντα του λαού», αυτό προέρχεται από τα συνδικάτα και τους δικηγόρους, ενώ όταν οι Ρεπουμπλικάνοι το κάνουν αυτό, «είναι λόγω του εταιρικού κακού και του θρησκευτικού ζήλου».
«Στην περίπτωση του Biden, απλώς έχει αιχμαλωτιστεί πάρα πολύ από τα συνδικάτα, κάτι που δεν συνέβη με τον Obama», είπε ο Musk.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla υπερασπίστηκε τον Obama ως «πολύ λογικό», αλλά επέμεινε ότι ο Biden δίνει προτεραιότητα στα συνδικάτα πριν από το κοινό.

Πυρά Musk και για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας σχολίασε επίσης τον ισχυρισμό του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, ότι ο Λευκός Οίκος έχει καταφύγει σε «λάθος κατεύθυνση» προκειμένου να «θολώσει το θέμα» του πληθωρισμού.
«Εννοώ, ο προφανής λόγος για τον πληθωρισμό είναι ότι η κυβέρνηση τύπωσε ένα δισεκατομμύριο περισσότερα χρήματα από ό,τι είχε, προφανώς», είπε ο Musk, επαναλαμβάνοντας τους Ρεπουμπλικάνους επικριτές που ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης για τον COVID-19 συνέβαλε στον υψηλό πληθωρισμό 40 ετών που γνώρισαν οι ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2022.
«Έτσι, δε γίνεται η κυβέρνηση απλά να εκδίδει επιταγές που υπερβαίνουν κατά πολύ τα έσοδα χωρίς να υπάρχει πληθωρισμός και η ταχύτητα του χρήματος να παραμένει σταθερή», υποστήριξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla.
«Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση γράψει επιταγές, δεν καλύπτονται ποτέ.
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά τη δημιουργία περισσότερων δολαρίων.
Και εάν δημιουργηθούν περισσότερα δολάρια, τότε η αύξηση των αγαθών και των υπηρεσιών σε ολόκληρη την οικονομία θα φέρει ξανά πληθωρισμό».
Ο Musk επέμεινε ότι «αυτό είναι κάτι πολύ βασικό» και «δεν είναι, ξέρετε κάτι εξαιρετικά περίπλοκο».
«Αν η κυβέρνηση μπορούσε απλώς να εκδώσει τεράστια χρηματικά ποσά και τα ελλείμματα δεν είχαν σημασία, τότε, αυτό δε σημαίνει ότι κάνουμε απλώς το έλλειμμα 100 φορές μεγαλύτερο; Η απάντηση είναι ότι δεν μπορείτε, γιατί βασικά θα μετατρέψει το δολάριο σε κάτι που δεν έχει αξία», σημείωσε.
«Διάφορες χώρες έχουν δοκιμάσει αυτό το πείραμα πολλές φορές», σημείωσε ο Musk.
«Έχετε δει τη Βενεζουέλα; Όπως οι φτωχοί, έτσι και οι φτωχοί άνθρωποι της Βενεζουέλας, ξέρετε, έχουν απλώς χειραγωγηθεί από την κυβέρνησή τους.»
Ο πληθωρισμός της Βενεζουέλας έφτασε στο εντυπωσιακό 65.374,08% το 2018, και αυτό ξεκίνησε με τους κυβερνητικούς ελέγχους των τιμών και την κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου. Η κυβέρνηση άρχισε να τυπώνει χρήματα για να αντεπεξέλθει, και οι τιμές εκτοξεύτηκαν στα ύψη, η ανεργία αυξήθηκε και το ΑΕΠ κατέρρευσε.
«Οπότε προφανώς δεν μπορείς να δημιουργείς απλώς χρήματα», είπε ο Musk.
Τόνισε «την αληθινή οικονομία», με την οποία εννοούσε «την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών», σε αντίθεση με το απλό χρήμα.
Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ αυξήθηκε 8,3% τον Απρίλιο του 2022, ελαφρώς κάτω από το άλμα 8,5% τον Μάρτιο, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο υψηλό 40 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης