Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: To embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, θα εκτοξεύσει τις τιμές, θα είναι η οικονομική αυτοκτονία της Ευρώπης

Putin: To embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, θα εκτοξεύσει τις τιμές, θα είναι η οικονομική αυτοκτονία της Ευρώπης
O Vladimir Putin δήλωσε ότι τα έσοδα της Ρωσίας από πετρέλαιο και φυσικό αέριο έχουν αυξηθεί
Σχετικά Άρθρα

Για νέα αύξηση των ενεργειακών τιμών προειδοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, σε περίπτωση που η Ευρώπη προχωρήσει στην επιβολή embargo στο ρωσικό πετρέλαιο.
Ειδικότερα, ο Putin προειδοποίησε ότι η αύξηση των τιμών στην ενέργεια θα πλήξει τις μεταφορές, τη βιομηχανία και κατά συνέπεια του Ευρωπαίους καταναλωτές. «Η Ευρώπη θα έχει πιο ακριβούς ενεργειακούς πόρους σε περίπτωση embargo στο ρωσικό πετρέλαιο» είπε ο Ρώσος πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι «αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υποχώρηση της ευρωπαϊκής οικονομικής δραστηριότητας».

Για πολιτικούς λόγους, οι κυρώσεις της Δύσης

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία βλέπει να δημιουργούνται προβλήματα για τις επενδύσεις σε πετρέλαιο και κατηγόρησε τη Δύση ότι επιβάλλει κυρώσεις στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, για πολιτικούς λόγους.
«Ορισμένες χώρες της ΕΕ δεν αντέξουν χωρίς το ρωσικό πετρέλαιο» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «οι δυτικές κυρώσεις και η πιθανότητα embargo οδήγησαν στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου».
«Τα έσοδα της Ρωσίας από πετρέλαιο και φυσικό αέριο αυξάνονται» σημείωσε ο Putin.

Τα γεγονότα στην Ουκρανία

Αναφερόμενος στην Ουκρανία, ο Putin υπογράμμισε πως όλα όσα συμβαίνουν, συνδέονται με την πολιτική Δύσης. «Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, συμπεριλαμβανομένης, προς μεγάλη μας λύπη, της Ουκρανίας, συνδέονται με την κακώς σχεδιασμένη πολιτική της Δύσης» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι εν λόγω χώρες «για δεκαετίες αγνόησαν τις απολύτως θεμιτές ανησυχίες της Ρωσίας στον τομέα της διασφάλισης της ασφάλειας του και με κάθε δυνατό τρόπο ενθάρρυναν εθνικιστικά, νεοφασιστικά στοιχεία στην ηγεσία του Κιέβου, αντιμετώπισαν περιφρονητικά τα προβλήματα που αναπτύσσονται στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας. Μάλιστα, επί οκτώ χρόνια συνέβαλε στη συνέχιση των εχθροπραξιών που ξεκίνησε το καθεστώς του Κιέβου πριν από οκτώ χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης