Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λουξεμβούργο κατά Erdogan: «Παζάρια Τουρκίας - Θέλει να ανεβάσει τη τιμή - Δεν θα εμποδίσει την διεύρυνση του NATO»

Λουξεμβούργο κατά Erdogan: «Παζάρια Τουρκίας - Θέλει να ανεβάσει τη τιμή - Δεν θα εμποδίσει την διεύρυνση του NATO»
«H Άγκυρα θα συμφωνήσει στη διεύρυνση της Ατλαντικής συμμαχίας»

«Ο Erdogan προσπαθεί απλώς να ανεβάσει την τιμή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, σχετικά με τις αντιρρήσεις της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO.
Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν θα αναλάβει την ευθύνη να γίνει η χώρα που θα εμποδίσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO.
«Αμφιβάλλω ότι το θέμα για τον τούρκο πρόεδρο έχει να κάνει πράγματι με τη Φινλανδία και τη Σουηδία και με τις κουρδικές εξτρεμιστικές ομάδες. Αντιθέτως, ο Ερντογάν προσπαθεί να ανεβάσει την τιμή», σημείωσε ο κ. ‘Ασελμπορν σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschlandfunk) και έκανε λόγο για «νοοτροπία παζαριού». Η αρνητική στάση της ‘Αγκυρας έχει πιθανότατα σχέση με το γεγονός ότι η Τουρκία ελπίζει σε παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων, ανέφερε.
Η ‘Αγκυρα αιτιολογεί τις επιφυλάξεις της για το ενδεχόμενο ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO επικαλούμενη σχέσεις των δύο χωρών με το κουρδικό ΡΚΚ, το οποίο η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

«H Άγκυρα θα συμφωνήσει στη διεύρυνση της Ατλαντικής συμμαχίας»

Η γερμανίδα υπουργόςαναμένει ότι η Τουρκία θα συγκατατεθεί τελικά στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, ζητώντας ταυτόχρονα να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν τα τουρκικά επιχειρήματα.
«Η ένταξη δύο τόσο ισχυρών κρατών – μελών της ΕΕ στο ΝΑΤΟ θα εμπλουτίσει τη Συμμαχία και είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι και η Τουρκία μπορεί να πειστεί για αυτό», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών ‘Αμυνας της ΕΕ και ζήτησε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν τα επιχειρήματα και οι ανησυχίες που έχει εκφράσει η ‘Αγκυρα.
Η υπουργός άφησε ωστόσο ανοιχτό το εάν αυτό συνεπάγεται και γερμανικές παραχωρήσεις, καθώς ήδη η προηγούμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε διακόψει εν μέρει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία μετά την εισβολή στη βόρεια Συρία το 2019.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης