Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Πλήρης έλλειψη επιθυμίας από την Ουκρανία για διαπραγμάτευση

Peskov (Ρωσία): Πλήρης έλλειψη επιθυμίας από την Ουκρανία για διαπραγμάτευση
Δεν προχωρούν οι διαπραγματεύσεις είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως υπάρχει πλήρης έλλειψη επιθυμίας από την Ουκρανία για διαπραγμάτευση με τη Ρωσία προκειμένου να βρεθεί μια ειρηνική λύση στην ουκρανική κρίση διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν και παρατηρούμε πλήρη έλλειψη επιθυμίας των Ουκρανών διαπραγματευτών να συνεχίσουν αυτή τη διαδικασία» ανέφερε ο Peskov.
Ερωτηθείς για το εάν οι διαπραγματεύσεις μπορούν να συνεχιστούν μετά την παράδοση των μαχητών στο Azovstal, ο Peskov υπογράμμισε πως δεν σχετίζονται ιδιαίτερα οι δύο αυτές διαδικασίες.

Δίκη Ρώσου στρατιώτη

Επιπλέον, ο Peskov υποστήριξε ότι η Μόσχα δεν διαθέτει καμία πληροφορία για τον Ρώσο στρατιώτη που δικάζεται από σήμερα στο Κίεβο για έγκλημα πολέμου, ενώ κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση ότι κατασκευάζει κατηγορίες τέτοιου είδους εναντίον της Ρωσίας.
«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία πληροφορία.
Και οι πιθανότητες να βοηθήσουμε (τον κατηγορούμενο) είναι πολύ μικρές καθώς δεν διαθέτουμε διπλωματική αντιπροσωπεία» είπε ο Peskov, αναφέροντας ότι πολλές καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου που έχουν διατυπωθεί εναντίον Ρώσων στρατιωτών είναι «ψευδείς ή σκηνοθετημένες».

Για δασμούς στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Peskov αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο η ΕΕ να επιβάλλει δασμούς στο ρωσικό πετρέλαιο.
«Οι Ευρωπαίοι αγοραστές ρωσικού πετρελαίου θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα ή να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές, εάν επιβάλλουν δασμούς στη Ρωσία» είπε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης