Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απελαύνει 34 Γάλλους και 24 Ιταλούς διπλωμάτες ως αντίποινα

Ρωσία: Απελαύνει 34 Γάλλους και 24 Ιταλούς διπλωμάτες ως αντίποινα
Οι Γάλλοι έχουν προθεσμία δύο εβδομάδες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία
Στην απέλαση 34 Γάλλων διπλωματών προχωρά η Ρωσία ως αντίποινα στην απέλαση 41 Ρώσων διπλωματών από τη Γαλλία τον περασμένο Απρίλιο.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Tass, οι 34 Γάλλοι διπλωμάτες έχουν προθεσμία δύο εβδομάδες για να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.
Σημειώνεται πως τον Απρίλιο η Γαλλία απέλασε 35 Ρώσους με διπλωματικό καθεστώς στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κύματος απελάσεων με βάση το οποίο πάνω από 300 Ρώσοι απελάθηκαν από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Αργότερα τον ίδιο μήνα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κήρυξε ανεπιθύμητα πρόσωπα ("personae non gratae") έξι Ρώσους πράκτορες που προσποιούνταν τους διπλωμάτες έπειτα από το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε έρευνα των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι τα συγκεκριμένα άτομα λειτουργούσαν εις βάρος των γαλλικών εθνικών συμφερόντων.

Αντίδραση από τη Γαλλία

Η Γαλλία καταδικάζει την απόφαση της Ρωσίας να απελάσει διπλωμάτες και προσωπικό από την γαλλική πρεσβεία στη Μόσχα, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απελάσει 34 γάλλους διπλωμάτες ως μέτρο αντιποίνων.

Απέλαση Ιταλών διπλωματών

Επίσης, η Ρωσία πρόκειται να απελάσει 24 Ιταλούς διπλωμάτες, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Maria Zakharova στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi.
Η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα σε μια περίπου ώρα, στον Ιταλό πρέσβη στην Μόσχα.
Πρόκειται, ουσιαστικά, για αντίδραση στην απόφαση της κυβέρνησης Draghi, η οποία ελήφθη στις 6 Απριλίου, να απελάσει 30 Ρώσους διπλωμάτες από την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης