Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brimstone: Ο βρετανικός πύραυλος στα χέρια των Ουκρανών - Καταστρέφουν ρωσικά άρματα μάχης

Brimstone: Ο βρετανικός πύραυλος στα χέρια των Ουκρανών - Καταστρέφουν ρωσικά άρματα μάχης
Δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ένα όχημα πριν χτυπήσουν μια συνοδεία ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων που πιστεύεται ότι βρισκόταν στην περιοχή του Νονμπάς

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν πυραύλους Brimstone βρετανικής κατασκευής για να καταστρέψουν ρωσικά άρματα μάχης βαθιά πίσω από τις εχθρικές γραμμές.
Πλάνα από drone που κοινοποιήθηκε από έναν Ουκρανό εκπαιδευτή μάχης, δείχνει δύο πυραύλους να χτυπούν στρατιωτικά οχήματα, εκτοξεύοντας συντρίμμια στον αέρα.
Οι πύραυλοι Brimstone που έχουν παραδοθεί στους Ουκρανούς, προσαρμόστηκαν ώστε να εκτοξεύονται από μικρά οχήματα στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας αντί να χρησιμοποιείται από πολεμικά αεροπλάνα ή drones πλοίων του ναυτικού – όπως αρχικά έχει σχεδιαστεί.
Στο βίντεο που κοινοποίησε ο δημοσιογράφος Pavlo Kashchuk, και το οποίο δημοσιεύει η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ένα όχημα πριν χτυπήσουν μια συνοδεία ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων που πιστεύεται ότι βρισκόταν στην περιοχή του Νονμπάς.
Ο Kashchuk έγραψε: «Υπάρχουν ήδη φήμες για νέα αεροπλάνα-φαντάσματα από το ΝΑΤΟ, αλλά περιμένετε, είναι απλώς παλιά καλά Brimstone στα επιδέξια χέρια των χειριστών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και με λίγα στρατιωτικά… κόλπα».
Πιστεύεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που οι πύραυλοι εκτοξεύονται από το έδαφος σε μάχη.

Δείτε το βίντεο της Daily Mail που φέρεται να αποτυπώνει την «δράση» του Brimstone:

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης