Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn - De Cos (EKT): Πρέπει να βγούμε γρήγορα από τα αρνητικά επιτόκια

Rehn - De Cos (EKT): Πρέπει να βγούμε γρήγορα από τα αρνητικά επιτόκια
«Περιστέρια» και «γεράκια» της ΕΚΤ αρχίζουν πλέον να συμφωνούν στην αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων το ταχύτερο δυνατό
Σχετικά Άρθρα

Υπάρχει ευρεία συναίνεση μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν σχετικά γρήγορα από τα αρνητικά επίπεδα στα οποία βρίσκονται σήμερα, δήλωσε ο φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης Oli Rehn.
«Φαίνεται αναγκαίο όσον αφορά τα επιτόκιά μας ότι πρέπει να βγούμε σχετικά γρήγορα από τα αρνητικά επίπεδα και να συνεχίσουμε τη σταδιακή διαδικασία της ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής» τόνισε ο κ. Rehn.
«Δεν είμαι μόνος μου σε αυτό, καθώς αυτό το σήμα έχουν εκπέμψει και πολλοί από τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό και το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ» πρόσθεσε.
Με την αναφορά αυτή, ο θεωρούμενος ως ένα από τα «γεράκια» της ΕΚΤ κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας παρέπεμψε σε δηλώσεις κινούμενε στο ίδιο πνεύμα που είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο Ισπανός Κεντρικός Τραπεζίτης Pablo Hernandez de Cos, θεωρούμενος ως ένα από τα «περιστέρια» της ΕΚΤ
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Oli Rehn προειδοποίησε ότι είναι σημαντικό να μην βγουν εκτός ελέγχου οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό. Κάτι τέτοιο θα ήταν επιβλαβές για τη σταθερότητα των τιμών, υπογράμμισε.
«Αυτός είναι πλέον ο πιο κρίσιμος παράγοντας για τον καθορισμό της πορείας της νομισματικής πολιτικής» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης