Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτω από τα 62 δολ. το ρούβλι - Πώς έγινε το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση το 2022

Κάτω από τα 62 δολ. το ρούβλι - Πώς έγινε το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση το 2022
Η απαίτηση για τις εταιρίες που εξάγουν προϊόντα να μετατρέπουν το 80% των εσόδων τους σε ρούβλια στηρίζει το ρωσικό νόμισμα
Σχετικά Άρθρα

Στα 62 έναντι του δολαρίου διαπραγματεύεται το ρωσικό ρούβλι, λαμβάνοντας στήριξη από τα capital controls και από τις επικείμενες φορολογικές πληρωμές που συνήθως απαιτούν επιπλέον μετατροπή ξένου νομίσματος σε ρούβλια για την κάλυψη εγχώριων υποχρεώσεων, σύμφωνα με το Reuters.
Το ρούβλι είναι το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις το 2022,  παρά την οικονομική κρίση στη ρωσική οικονομία, η οποία υποστηρίζεται τεχνητά από τους ελέγχους που επέβαλε η Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου για να θωρακίσει τον χρηματοπιστωτικό της τομέα, αφού έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, το ρούβλι ενισχυόταν στα 61,9225 ανά δολάριο στο χρηματιστήριο της Μόσχας, πλησιάζοντας, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2020.
Έναντι του ευρώ, το ρούβλι σταθεροποιήθηκε κατά 1,5% στα 65,70.

Που οφείλεται η ανοδική πορεία
 

Η απαίτηση για τις εταιρίες που εξάγουν προϊόντα να μετατρέπουν το 80% των εσόδων τους σε ρούβλια στηρίζει το ρωσικό νόμισμα, ενώ η ζήτηση για δολάρια και ευρώ περιορίζεται από τα capital controls και τη μείωση των εισαγωγών λόγω της διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τις κυρώσεις ΗΠΑ και ΕΕ προς τη Ρωσία.
Στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων OFZ υποχώρησαν στο 10,28% από 10,30% που παρατηρήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Οι αποδόσεις, αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω, καθώς η κεντρική τράπεζα πρόκειται να μειώσει το βασικό της επιτόκιο για να στηρίξει την οικονομία όσο ο πληθωρισμός επιβραδύνεται χάρη στη σταθεροποίηση του ρουβλίου.
Η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 100-200 μονάδες βάσης από το 14% στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου τον Ιούνιο, δήλωσε ο Dmitry Polevoy, επικεφαλής επενδύσεων της LockoInvest.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης