Τελευταία Νέα
Διεθνή

Menendez (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Ανησυχία για την αξιοπιστία της Τουρκίας ως συμμάχου - Να το προσέξουμε σχετικά με τα F-16

Menendez (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Ανησυχία για την αξιοπιστία της Τουρκίας ως συμμάχου - Να το προσέξουμε σχετικά με τα F-16
Η στάση της Άγκυρας, όπως είπε ο κ. Menendez, έρχεται σε συνέχεια της αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400, αλλά και της άρνησης της Τουρκίας να ενταχθεί στο σχήμα των κυρώσεων κατά της Μόσχας
Σχετικά Άρθρα

Oι αντιρρήσεις της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATΟ έχουν μεταξύ άλλων δημιουργήσει δυσαρέσκεια και στο ομοσπονδιακό Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Ο γνωστός για τις επικριτικές προς την Άγκυρα τοποθετήσεις - - μεταξύ άλλων και για τα ελληνοτουρκικά -- πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Robert Menendez, προχώρησε σε έντονα επικριτική τοποθέτηση προς τη χώρα του Tayip Erdogan, τονίζοντας ότι η στάση της στο ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ εντείνει την ανησυχία για την αξιοπιστία της Τουρκίας ως συμμάχου των ΗΠΑ.
Η στάση της Άγκυρας, όπως είπε ο κ. Menendez, έρχεται σε συνέχεια της αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400, αλλά και της άρνησης της Τουρκίας να ενταχθεί στο σχήμα των κυρώσεων κατά της Μόσχας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, από το οποίο προέρχεται και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, σημείωσε δε ότι η νέα αμφιλεγόμενη κίνηση της Τουρκίας έρχεται τη στιγμή που προσπαθεί να πείσει την Ουάσινγκτον να της πωλήσει δεκάδες νέα μαχητικά F-16, μια κίνηση για την οποία απαιτείται η έγκριση όχι μόνον της κυβέρνησης Μπάιντεν, αλλά και του Κογκρέσου.
«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση δίνει την προσοχή που απαιτείται στη στάση της Τουρκίας, την ώρα που ταυτόχρονα εξετάζει το αίτημα για τα F-16», τόνισε ο Αμερικανός γερουσιαστής.
«Πρέπει να πείτε στον Ερντογάν ότι πρέπει να αρχίσει να συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο εάν επιζητεί κατανόηση για το οτιδήποτε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->