Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρούβλι: Διευρύνει τα κέρδη του το ρωσικό νόμισμα, κάτω από τα 58 δολ.

Ρούβλι: Διευρύνει τα κέρδη του το ρωσικό νόμισμα, κάτω από τα 58 δολ.
Συνεχίζει τη θετική του πορεία το ρούβλι, κάτω από τα 58 δολ.
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζει τη θετική του πορεία το ρούβλι, με άνοδο πάνω από 3% στα  58 δολ. επίπεδο που καταγράφηκε τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2018.
Ειδικότερα, το ρούβλι διαμορφώνεται στα 57,86 ανά δολάριο στο χρηματιστήριο της Μόσχας, ενώ έναντι του ευρώ, το ρούβλι  διαμορφώνεται στα 60,03.
Από τις 20 Μαΐου, οι ρωσικές τράπεζες θα μπορούν να πουλήσουν ξένο νόμισμα σε μετρητά σε ιδιώτες χωρίς περιορισμούς, με εξαίρεση ευρώ και δολάρια, για αυτούς μια ειδική διαδικασία πώλησης θα παραμείνει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ρωσίας.
«Από τις 20 Μαΐου 2022, οι τράπεζες θα μπορούν να πωλούν στους πολίτες οποιοδήποτε ξένο νόμισμα σε μετρητά, με εξαίρεση τα δολάρια και τα ευρώ, χωρίς περιορισμούς.
Οι τρέχοντες περιορισμοί στην πώληση μετρητών δολαρίων ΗΠΑ και ευρώ παραμένουν - έως τις 9 Σεπτεμβρίου , 2022, οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν μόνο τα δολάρια και τα ευρώ που έφτασαν στα ταμεία των τραπεζών από τις 9 Απριλίου 2022»,
Παλαιότερα, αυτοί οι περιορισμοί ίσχυαν για όλα τα είδη νομισμάτων σε μετρητά, διευκρίνισε η Κεντρική Τράπεζα.
ο ρούβλι είναι το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις το 2022,  παρά την οικονομική κρίση στη ρωσική οικονομία, η οποία υποστηρίζεται τεχνητά από τους ελέγχους που επέβαλε η Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου για να θωρακίσει τον χρηματοπιστωτικό της τομέα, αφού έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης