Τελευταία Νέα
Διεθνή

Azovstal: Παραδόθηκαν πάνω από 2.430 Ουκρανοί μαχητές, ανάμεσά τους και ο διοικητής του τάγματος Azov

Azovstal: Παραδόθηκαν πάνω από 2.430 Ουκρανοί μαχητές, ανάμεσά τους και ο διοικητής του τάγματος Azov
Η Ρωσία ανακοίνωσε, πως συνολικά παραδόθηκαν 2.439 μαχητές τις τελευταίας ημέρες
Σχετικά Άρθρα

Το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι εμφανίστηκαν οι τελευταίοι Ουκρανοί μαχητές που είχαν κρυφτεί στο γιγάντιο εργοστάσιο της χαλυβουργίας Azovstal, λίγες μέρες αφότου υπήρξαν αναφορές ότι κορυφαίοι διοικητές του Azov εξακολουθούν να αντέχουν.
Η Ρωσία ανακοίνωσε, πως συνολικά παραδόθηκαν 2.439 μαχητές τις τελευταίας ημέρες.
Η τελευταία ομάδα Ουκρανών που βγήκε τελευταία καταμετρήθηκε σε 531.
Ο απόλυτος πλέον έλεγχος του ρωσικού στρατού πάνω στο εργοστάσιο και την πόλη της Μαριούπολης θεωρείται η μεγαλύτερη νίκη του σε τρεις μήνες πολέμου.
Ο διοικητής του συντάγματος Azov, Denys Prokopenko έδωσε την εντολή στους μαχητές να παραδοθούν.
«Η ανώτερη στρατιωτική διοίκηση έδωσε εντολή να σωθούν οι ζωές των στρατιωτών της φρουράς μας και να σταματήσουν να υπερασπίζονται την πόλη», αναφέρεται.
Η ουκρανική πλευρά το παρουσίασε ως τέλος στην «αποστολή μάχης» ενώ η Μόσχα τόνισε ότι οι μαχητές του Azov που είναι νεοναζί στην ιδεολογία, ηττήθηκαν και παραδόθηκαν.

Η παράδοση της ηγετικής ομάδας

O Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu ενημέρωσε τον Πρόεδρο Putin για την πλήρη «απελευθέρωση» της πόλης.
Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχουν ρωσικές και άλλες αναφορές του διεθνούς Τύπου που λένε ότι ο αρχηγός του Azov βρίσκεται τώρα υπό ρωσική στρατιωτική κράτηση:
«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσης την παράδοση του Denis Prokopenko, του διοικητή του λεγόμενου τάγματος Azov – τη στρατιωτική μονάδα εθελοντών νεοναζί που δρα στην Ουκρανία ως εφεδρική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.
Αν και υπάρχουν ελάχιστα πράγματα στον τρόπο επιβεβαίωσης, η ανταποκρίτρια του Καναλιού Ένα της Ρωσίας Irina Kuksenkova είπε ότι οι ηγέτες του Azov Denys Prokopenko, Sviatoslav Palamar και Serhiy «Volyna» (Ουκρανός διοικητής πεζοναυτών) έχουν πλέον όλοι παραδοθεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης