Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Τέλος η πολιτική κρίση – Ανακάλεσε την παραίτησή της γυναίκα βουλευτής της κυβέρνησης

Ισραήλ: Τέλος η πολιτική κρίση – Ανακάλεσε την παραίτησή της γυναίκα βουλευτής της κυβέρνησης
Η Rinawie Zoabi , 49 ετών, που προέρχεται από την αραβική μειονότητα του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους Άραβες Ισραηλινούς.

Μια βουλευτίνα του αριστερού κόμματος Meretz, το οποίο μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Naftali Bennett και παραιτήθηκε την Πέμπτη (19/5/2022), στερώντας του την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αναθεώρησε την Κυριακή (22/5/2022) την απόφασή της.
Η Rinawie Zoabi , 49 ετών, που προέρχεται από την αραβική μειονότητα του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους Άραβες Ισραηλινούς. Η μειονότητα αυτή είναι οι απόγονοι των Παλαιστίνιων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948 και σήμερα αποτελεί περίπου το 20% του πληθυσμού της χώρας.
Ο υπουργός Εξωτερικών Υair Lapid χαιρέτισε την επιστροφή της Zoabi στον κυβερνητικό συνασπισμό.
«Βάλαμε στην άκρη τις διαφορές μας και μαζί ξαναρχίζουμε τη δουλειά της κυβέρνησης και του συνασπισμού», έγραψε στο Twitter.
Με την παραίτηση της Zoabi ο κυβερνητικός συνασπισμός, που αποτελείται από εθνικιστικά, κεντρώα, αριστερά και αραβικά κόμματα, απέμεινε μόνο με 59 έδρες στην 120μελή Κνεσέτ.
Είχε προηγηθεί, πριν από έξι εβδομάδες, η παραίτηση βουλευτού της ριζοσπαστικής δεξιάς, με αποτέλεσμα ο συνασπισμός να έχει μόνο 60 έδρες, όσες και η αντιπολίτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->