Διεθνή

Εκπλήσσει η επιτυχής προέλαση των ρώσων στην Aν. Ουκρανία – Οι ΗΠΑ θα στείλουν ειδικές δυνάμεις στην πρεσβεία στο Κίεβο

Εκπλήσσει η επιτυχής προέλαση των ρώσων στην Aν. Ουκρανία – Οι ΗΠΑ θα στείλουν ειδικές δυνάμεις στην πρεσβεία στο Κίεβο
Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ κοντά στην τελική νίκη στην Ανατολική Ουκρανία καθώς πλησιάζει η μεγάλη μάχη του Severodonetsk και εφόσον κερδηθεί θα σηματοδοτήσει την καθολική επικράτεια της Ρωσίας στην περιοχή του Luhansk και κατ΄ επέκταση στο Donbass

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην Ανατολική Ουκρανία με εντυπωσιακό τρόπο, κόντρα στην παραπληροφόρηση και στην συστηματική υποβάθμιση της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης από την Δύση, οι ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες προελαύνουν με μεγάλη ταχύτητα έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα πλήρως αποδεκατισμένο στρατό της Ουκρανίας όπου σχεδόν 45% με 50% έχει αποδεκατιστεί.

Εν των μεταξύ η γρήγορη πρόοδος μπορεί να σηματοδοτήσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν στο τελικό στόχο να ελέγχουν την Ανατολική και Νότια Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ κοντά στην τελική νίκη στην Ανατολική Ουκρανία καθώς πλησιάζει η μεγάλη μάχη του Severodonetsk και εφόσον κερδηθεί θα σηματοδοτήσει την καθολική επικράτεια της Ρωσίας στην περιοχή του Luhansk και κατ΄ επέκταση στο Donbass.
Με βάση πλήθος ενδείξεων, η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων το τελευταίο διάστημα – κόντρα στην προπαγάνδα των δυτικών μέσων ενημέρωσης – είναι εντυπωσιακή.
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι 2.439 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στους ρώσους και μεταξύ αυτών ήταν και 78 γυναίκες.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη παράδοση στρατιωτών σε σύγχρονο πόλεμο και αποτελεί μια σημαντική και μαζί συμβολική νίκη για τους ρώσους και ήττα της Ουκρανίας…
Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι οι ηγέτες του Azov Denys Prokopenko, Sviatoslav Palamar και Serhiy "Volyna" (Ουκρανός διοικητής πεζοναυτών) έχουν πλέον όλοι παραδοθεί.

Οι αμερικανοί εξετάζουν την αποστολή ειδικών δυνάμεων για την φύλαξη της πρεσβείας στην Ουκρανία

Αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων των ειδικών δυνάμεων στο Κίεβο για την ασφάλεια της πρεσβείας των ΗΠΑ που άνοιξε ξανά.
Όπως ανέφερε η Wall Street Journal , εάν εγκριθεί μια τέτοια απόφαση, οι ειδικές δυνάμεις θα έχουν στόχο μόνο την προστασία της πρεσβείας.
Επιπλέον, συζητούνται σχέδια για την αποκατάσταση της παρουσίας Αμερικανών πεζοναυτών, οι οποίοι συνήθως φυλάνε τις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.
Η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα σηματοδοτούσε κλιμάκωση της έντασης με την Ρωσία αφού οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι δεν θα στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία…

Η Ρωσία παρά την επιτυχή προέλαση… δηλώνει έτοιμη για διαπραγματεύσεις

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ανέφερε αξιωματούχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον διάλογο.
Αλλά πρέπει να τονιστεί για άλλη μια φορά: το μπαλάκι για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών είναι στην ουκρανική πλευρά.
Το πάγωμα των συνομιλιών ήταν εξ ολοκλήρου πρωτοβουλία της Ουκρανίας».

Πριν από ένα μήνα η Ρωσία παρέδωσε στην ουκρανική πλευρά ένα σχέδιο συνθήκης, στο οποίο είχαν ήδη συμφωνηθεί ορισμένες θεμελιώδεις θέσεις.
«Σκοπεύαμε να προχωρήσουμε.
Ωστόσο, έκτοτε δεν υπήρξε καμία επιθυμία να συνεχιστεί ο διάλογος από την πλευρά της Ουκρανίας.
Δεν επιβεβαίωσαν καν το σχέδιο συμφωνίας που είχαν συμφωνήσει, δεν βιάζονται, προφανώς.
Η μπάλα είναι στο μέρος της Ουκρανίας»

Πολύ ακριβός ο λογαριασμός

Η Δύση στοχεύει να δεσμεύσει την Ουκρανία με οικονομικές και πολιτικές υποχρεώσεις και οι επόμενες γενιές Ουκρανών θα πρέπει να πληρώσουν για τη βοήθεια που τους παρέχεται.
«Η Δύση θέλει να υποδουλώσει την Ουκρανία, να τη δεσμεύσει με μεγάλες οικονομικές και πολιτικές υποχρεώσεις, που, δυστυχώς, θα μετατρέψουν την Ουκρανία σε αποικία», είπε ο βοηθός του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι ρώσοι έτοιμοι για την μεγάλη νίκη του Luhansk

Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις προσπάθειες να περικυκλώσουν και να καταλάβουν το Severodonetsk και πιθανότατα θα συνεχίσουν να το κάνουν τις επόμενες ημέρες, καθώς οι προσπάθειες σε άλλους άξονες προέλασης, συμπεριλαμβανομένου του Izyum, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιημένες.
Τα ρωσικά στρατεύματα στην περιφέρεια Luhansk, πιθανότατα θα κινηθούν για να αξιοποιήσουν τα πρόσφατα κέρδη στο τόξο Rubizhne – Severodonetsk – Luhansk - Popasna για να περικυκλώσουν και να πολιορκήσουν το Severodonetsk, το τελευταίο ουκρανικό ισχυρό σημείο στην περιφέρεια Luhansk.
Οι ρώσοι χαρακτηρίζουν ήδη ως πολύ κρίση την «Μάχη του Severodonetsk» τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη εξέλιξη στην μάχη ελέγχου του Donbass.

Νέες αναφορές επιβεβαίωσαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα ανακατέλαβαν προηγουμένως το Rubizhne στη βόρεια περιοχή του Kharkiv.
Ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν την προέλαση των ρώσων γύρω από την Popasna, με στόχο να ολοκληρώσουν την περικύκλωση του Severodonetsk ενώ ταυτόχρονα οδηγούν δυτικά προς το Bakhmut.

Ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξασφαλίσει τοπικές προελεύσεις στα βόρεια και δυτικά της Popasna.

O στόχος είναι η μάχη του Severodonetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα προσπαθήσουν να κρατήσουν θέσεις δυτικά του ποταμού Siverskyi ενάντια στις ουκρανικές επιθέσεις (αντί να υποχωρήσουν κατά μήκος του ποταμού) για να αποτρέψουν περαιτέρω ουκρανικές προόδους από το να απειλήσουν τις ρωσικές γραμμές επικοινωνίας προς το Izyum.

Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επαναλάβουν τις επιθέσεις στον νότιο άξονα.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προετοιμάζονται για να συνεχίσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοανατολικά του Izyum. Τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν οικισμούς της πρώτης γραμμής στα νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά του Izyum, υποδεικνύοντας τα συνεχιζόμενα ρωσικά σχέδια να κινηθούν νότια από το Izyum προς τα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Donetsk. Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις γύρω από το Severodonetsk.
Αυτές οι επιθετικές επιχειρήσεις πιθανότατα προορίζονται να περικυκλώσουν το Severodonetsk από τα ανατολικά, υποστηρίζοντας προηγούμενες προόδους προς την πόλη από βορρά (μέσω Rubizhne), δυτικά (μέσω Bilohorivka) και νότια (μέσω Popasna).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο επιβεβαίωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Toshkivka, Komyshuvakha, Trypillya και Vasylivka - όλοι οι οικισμοί γύρω από την Popasna όπου ρωσικές πηγές διέσπασαν την ουκρανική άμυνα

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τον βομβαρδισμό με πυροβολικό γύρω από το Lyman στις 22 Μαΐου, αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη χερσαία προέλαση στην περιοχή.
Οι δυνάμεις πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk ισχυρίστηκαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη Novoselivka, ένα χωριό στη νότια περιφέρεια του Donetsk.

Νότιος Άξονας – Στόχος ο πλήρης έλεγχος της Kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα συνέχισαν τις προετοιμασίες για νέες επιθέσεις στον νότιο άξονα.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα σε αυτόν τον άξονα επικεντρώνονται στην κατασκευή δευτερευουσών γραμμών άμυνας, στην ενίσχυση των συστημάτων αεράμυνας, στη διεξαγωγή αναγνώρισης και στον βομβαρδισμό ουκρανικών θέσεων, όλα εκ των οποίων υποδηλώνουν ότι σχεδιάζουν τις επόμενες επιθετικές ενέργειες.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις με ρουκέτες και πυροβολικό στις Περιφέρειες Zaporizhia, Kherson, Dnipropetrovsk, και Mykolaiv.

Θέματα παρακολούθησης

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα ενισχύουν την ομάδα τους βόρεια της πόλης του Kharkiv για να αποτρέψουν περαιτέρω προέλαση της ουκρανικής αντεπίθεσης προς τα ρωσικά σύνορα.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να δεσμεύσουν στοιχεία της 1ης Στρατιάς Αρμάτων στο βόρειο Kharkiv στο εγγύς μέλλον.

Οι Ρώσοι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες να περικυκλώσουν το Severodonetsk και το Lysychansk τουλάχιστον από τα νότια, πιθανώς εστιάζοντας στην αποκοπή του τελευταίου αυτοκινητόδρομου που συνδέει το Severodonetsk - Lysychansk με την υπόλοιπη Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη θα μετατοπίσουν την εστίασή τους στον κατοχικό έλεγχο της πόλης καθώς ολοκληρώθηκε η πολιορκία του Azovstal.

Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Νότια Ουκρανία.
xx1_2.png

xx2_3.png

xx3_3.png
xx4_1.png

xx5_1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης