Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα σε Biden: Μην υποτιμάς την αποφασιστικότητα μας να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας

Κίνα σε Biden: Μην υποτιμάς την αποφασιστικότητα μας να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας
Στόχος του Πεκίνου είναι να ενώσει την Ταϊβάν με την ηπειρωτική χώρα
Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden να μην υποτιμά τη σθεναρή αποφασιστικότητα της Κίνας να προστατεύσει την κυριαρχία της στέλνει το Πεκίνο, κατόπιν των δηλώσεων του Αμερικάνου προέδρου πως θα υπερασπιστεί την Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεσης από την Κίνα.
«Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τη σθεναρή αποφασιστικότητα, την έντονη θέληση και την ισχυρή ικανότητα του κινεζικού λαού να υπερασπιστεί την εθνική του κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα.
Ζητάμε έντονα από τις ΗΠΑ (…) να αποφύγουν να στείλουν λάθος μηνύματα στις αυτονομιστικές δυνάμεις της Ταϊβάν» ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
Σημειώνεται πως μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου στην Κίνα το 1949, η Ταϊβάν κυβερνάται από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Το Πεκίνο εξακολουθεί να έχει στόχο «να επανενώσει» το νησί με «τη μητέρα πατρίδα».
Δεν έχει αποκλείσει μάλιστα το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει βία, κυρίως στην περίπτωση που οι ταϊβανέζικες αρχές κηρύξουν επισήμως την ανεξαρτησία του νησιού.

Ευχαριστίες από Ταϊβάν

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη στήριξή τους.
Το υπουργείο επεσήμανε ότι χαιρετίζει και ευχαριστεί τον Biden και την αμερικανική κυβέρνηση για την επαναβεβαίωση της δέσμευσής τους προς την Ταϊβάν, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του νησιού θα εξακολουθήσει να ενισχύσει την άμυνά του και να εμβαθύνει τη συνεργασία της με χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, προκειμένου να προστατεύσει την ασφάλειά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης