Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευλογιά Πιθήκων - Ηνωμένο Βασίλειο: Καραντίνα 21 ημερών και σύσταση για εμβολιασμό στις στενές επαφές των κρουσμάτων

Ευλογιά Πιθήκων - Ηνωμένο Βασίλειο: Καραντίνα 21 ημερών και σύσταση για εμβολιασμό στις στενές επαφές των κρουσμάτων
Νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων αναμένεται να ανακοινώσουν οι αρχές σήμερα Δευτέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σχετικά Άρθρα
Νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων αναμένεται να ανακοινώσουν οι αρχές σήμερα Δευτέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για τον περιορισμό της πρώτης πολυεθνικής εστίας του ιού που έχει οδηγήσει στην εμφάνιση κρουσμάτων σε τουλάχιστον 14 χώρες.
Το ασυνήθιστο ξέσπασμα της σπάνιας νόσου έχει πυροδοτήσει ένα κύμα ανίχνευσης επαφών και δοκιμών, με τις στενότερες επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων –όπως οι σύντροφοι και τα άτομα στο ίδιο νοικοκυριό– να δέχονται συστάσεις για εμβολιασμό και απομόνωση στο σπίτι για έως και 21 ημέρες.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), οι ίδιες επαφές υψηλού κινδύνου συμβουλεύονται να αποφεύγουν τα ανοσοκατασταλμένα άτομα, τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς είναι πιο ευάλωτα σε σοβαρές λοιμώξεις.
Ένα από τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα παιδί που νοσηλεύεται στην εντατική στο Λονδίνο με τη νόσο, σύμφωνα με τον Guardian.
Ενώ ορισμένοι ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο, πολλές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις που δεν χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα καλούνται να απομονωθούν στο σπίτι έως ότου οι τοπικές ομάδες προστασίας της υγείας βεβαιωθούν ότι δεν είναι πλέον μολυσματικές.
«Η συντριπτική πλειονότητα των εντοπισμένων κρουσμάτων απομονώνονται στο σπίτι και δεν απαιτούν εισαγωγή στο νοσοκομείο», δήλωσε η Dr Claire Dewsnap, πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης για τη Σεξουαλική Υγεία και τον HIV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης