Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενοχλημένα τα «γεράκια» της ΕΚΤ από τις δηλώσεις Lagarde - Θέλουν αύξηση επιτοκίων κατά 50 μ.β.

Ενοχλημένα τα «γεράκια» της ΕΚΤ από τις δηλώσεις Lagarde - Θέλουν αύξηση επιτοκίων κατά 50 μ.β.
Το σχέδιο που αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΚΤ για έξοδο από την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων ώς το τέλος του τρίτου τριμήνου ουσιαστικά αποκλείει μια αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης
Σχετικά Άρθρα

Το χρονιοδάγραμμα που σκιαγράφησε με τις δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde για τις αυξήσεις επιτοκίων έχει ενοχλήσει ορισμένα από τα μέλη του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θέλουν πιο επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, δήλωσαν στο Bloomberg πηγές της ΕΚΤ.
Το σχέδιο που αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΚΤ για έξοδο από την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων ώς το τέλος του τρίτου τριμήνου ουσιαστικά αποκλείει μια αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης, κάτι που ενόχλησε κάποια «γεράκια».
«Εάν δούμε τον πληθωρισμό να σταθεροποιείται στο 2% μεσοπρόθεσμα, θα είναι σκόπιμο να γίνει μια προοδευτική περαιτέρω ομαλοποίηση των επιτοκίων προς το ουδέτερο επιτόκιο», πρόσθεσε η Lagarde, ανοίγοντας  την πόρτα για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, «αν η οικονομία της ευρωζώνης υπερθερμαίνεται».
Οι δηλώσεις Lagarde ουσιαστικά υποδεικνύουν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε δύο αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, μία τον Ιούλιο και μία τον Σεπτέμβριο.
Υπάρχουν όμως ορισμένοι αξιωματούχοι στο ΔΣ της ΕΚΤ που εκτιμούν ότι πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ακόμη και με αύξηση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης