Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρούβλι: Κάτω από τα 57 δολ. για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2018

Ρούβλι: Κάτω από τα 57 δολ. για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2018
Σε επίπεδα Μαρτίου 2018 επέστρεψε το ρωσικό ρούβλι έναντι του δολαρίου
Σχετικά Άρθρα

Σε επίπεδα Μαρτίου 2018 επέστρεψε το ρωσικό ρούβλι έναντι του δολαρίου, λαμβάνοντας ώθηση από τις εταιρείες που επικεντρώνονται στις εξαγωγές και πωλούν συνάλλαγμα για να πληρώσουν φόρους, σύμφωνα με το Reuters.
Το ρούβλι έχει ενισχυθεί περίπου 30% έναντι του δολαρίου το 2022, παρά την οικονομική κρίση στη Ρωσία, καθιστώντας το έτσι το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως.
Το ρωσικό νόμισμα λαμβάνει στήριξη από τα capital controls που επιβλήθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου για να θωρακιστεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Ρωσίας, μετά την απόφαση της Μόσχας να εισβάλει στην Ουκρανία, η οποία οδήγησε στην επιβολή κυρώσεων από τη Δύση.
Το ρούβλι ενισχύθηκε έως και 1,1% έναντι του δολαρίου στα 56,75.
Έναντι του ευρώ, το ρούβλι ενισχύεται κατά 1,4% στα 58,72 κοντά σε υψηλό επτά ετών.

Ανησυχία για το ισχυρό ρούβλι

Η ισχύς του ρωσικού νομίσματος έχει προκαλέσει ανησυχίες για τον αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα του ρωσικού προϋπολογισμού από τις εξαγωγές.
Τη Δευτέρα, η Ρωσία μείωσε το ποσοστό των εσόδων σε ξένο νόμισμα που οι εξαγωγείς πρέπει να μετατρέπουν σε ρούβλια σε 50% από 80%.
Παρά τη μικρή χαλάρωση των capital controls, το ρούβλι θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί στα 55 έναντι του δολαρίου στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Dmitry Polevoy, επικεφαλής επενδύσεων της LockoInvest.
Το ρούβλι μπορεί να επιστρέψει στα επίπεδα των 60-65 έναντι του δολαρίου τον Ιούνιο, σχολιάζει η Sinara Investment Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης