Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σχέδιο Putin - Το Donbass δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ουκρανία – Η Κριμαία είναι Ρωσία, ένωση θέλει και η Kherson

Το σχέδιο Putin - Το Donbass δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ουκρανία – Η Κριμαία είναι Ρωσία, ένωση θέλει και η Kherson
Δεν βιαζόμαστε στην Ουκρανία, θα επιτύχουμε όλους τους στόχους που έχει θέσει ο πρόεδρος Putin υποστήριξε ο Nikolai Patrushev
Σχετικά Άρθρα

Τον σχεδιασμό του Κρεμλίνου σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία περιέγραψαν σήμερα Τρίτη 24/5 ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι, οι οποίοι αποκάλυψαν τη στρατηγική του προέδρου Putin.
Τη στιγμή που οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σφυροκοπούν το Donbass και είναι ένα βήμα πριν από την κατάληψη στρατηγικών πόλεων που θα σημάνουν ότι θέτουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους τη μια από τις δύο επαρχίες του, το Luhansk, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev έσπευσε να αποκαλύψει μέρος του σχεδιασμού του Κρεμλίνου, απορρίπτοντας με κατηγορηματικό τρόπο το πρόσφατο ειρηνευτικό σχέδιο που κατέθεσε η Ιταλία στον ΟΗΕ ως μη ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα.

Δεν επιστρέφει το Donbass στην Ουκρανία

«Οι Δημοκρατίες του Donbass δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο Medvedev.
«Οι αποφάσεις για την τύχη των Δημοκρατιών του Donbass έχουν οριστικοποιηθεί και δεν αλλάζουν.
Αυτό δεν συζητείται για όσους θυμούνται τη τύχη των συμφωνιών του Μινσκ και τη δολοφονία των αμάχων σε Luhansk και Donetsk» είπε ο Medvedev σχολιάζοντας το ιταλικό σχέδιο για την ειρήνη στην Ουκρανία.
Μάλιστα ο Medvedev υπογράμμισε πως η πρόταση για την αυτονομία του Donbass μέσα στην ουκρανική επικράτεια, είναι προφανώς «ανοησία» και «φτηνή προβολή».
222_15.jpg
Η Κριμαία είναι Ρωσία

Όσον αφορά μάλιστα την πρόβλεψη περί επιστροφής της Κριμαίας στην Ουκρανία ο Medvedev υπογράμμισε πως αυτό είναι αδύνατο, καθώς αποτελεί πλέον ρωσικό έδαφος.
«Στη Ρωσία δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ καμία πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να συμφωνήσει στη μεταφορά της Κριμαίας στη Ρωσία.
Θα ήταν εθνική προδοσία» υπογράμμισε ο Medvedev, επισημαίνοντας πως τα ειρηνευτικά σχέδια που προτείνονται, θα πρέπει να έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Όπως είπε, μόνο και το να πέσει η πρόταση στο τραπέζι για την Κριμαία, αυτό σημαίνει «απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας και αφορμή για έναν πλήρη πόλεμο».
Σε αυτό το πλαίσιο ο Medvedev εξαπολύει τα πυρά του κατά της Ιταλίας για την πρόταση που κατέθεσε στον ΟΗΕ, επισημαίνοντας πως αυτό το σχέδιο εκπονήθηκε όχι «από διπλωμάτες αλλά από τοπικούς πολιτικούς επιστήμονες που λειτουργούν μόνο με τα ψέματα της Ουκρανίας».

Δεν πρόκειται ποτέ η Ουκρανία να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Επιπλέον ο Medvedev σημείωσε πως η Ουκρανία δεν πρόκειται να γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
«Ανεξάρτητα από το πόσο το Κίεβο ονειρεύεται ένα ευρωπαϊκό ειδύλλιο, δεν έχει καμία πιθανότητα εάν δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Κανείς δεν περιμένει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Η ΕΕ δεν θέλει να το δει, είναι πολύ δαπανηρό και επικίνδυνο.
Ωστόσο, προσφέρουν υποκατάστατα» ανέφερε ο Medvedev, υπογραμμίζοντας ως εξαιρέσεις την Πολωνία που είναι, όπως είπε, έτοιμη να διαπραγματευτεί με αντάλλαγμα τις δυτικές επαρχίες της Ουκρανίας και τα κράτη της Βαλτικής που θέλουν να αυξήσουν το πολιτικό τους βάρος.

Αίτημα από Kherson για ένωση με τη Ρωσία

Εν τω μεταξύ, αίτημα για ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία διατυπώνει και η περιοχή της Kherson όπως ανέφερε ο διορισμένος από τους Ρώσους διοικητής της πολιτικής – στρατιωτικής διοίκησης της Kherson, Kirill Stremousov, ο οποίος μάλιστα ζήτησε και την ανάπτυξη μιας μόνιμης ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην περιοχή, έτσι ώστε να επιστρέψει η ειρήνη και η σταθερότητα και οι άνθρωποι να είναι πιο ασφαλείς.
«Δεν σχεδιάζουμε να είμαστε μια ξεχωριστή, ανεξάρτητη Δημοκρατία.
Βασικό καθήκον μας είναι να είμαστε μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας» είπε ο Stremousov, ο οποίος μάλιστα υπογράμμισε πως δεν προτίθεται να πάει σε δημοψήφισμα, μια και αυτό δεν πρόκειται να αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.
Ο διοικητής της Kherson υποστήριξε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν όλα αυτά τα βήματα έως τουλάχιστον τα τέλη του 2022 και μετά οι κάτοικοι να αποφασίσουν για το μελλοντικό τους καθεστώς.

Στρατιωτική βάση

Μάλιστα η διοίκηση της Kherson προσανατολίζεται και στο να ζητήσει από τη Μόσχα να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στο έδαφος της.
Υπενθυμίζεται πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν στα μέσα Μαρτίου την περιοχή της Kherson, η οποία συνορεύει με την Κριμαία. Έκτοτε έχει τοποθετηθεί μια νέα διοίκηση, η οποία μάλιστα εισήγαγε το ρούβλι ως το κύριο νόμισμα.
«Πρέπει να υπάρχει μια ρωσική στρατιωτική βάση στην περιοχή της Kherson.
Θα το ζητήσουμε αυτό γιατί αυτό είναι που θέλει και ο πληθυσμός.
Είναι σημαντικό και θα αποτελέσει εγγύηση για την ασφάλεια της περιοχής και των κατοίκων της» τόνισε ο Stremousov.
Όπως είπε, η ρωσική μαζί με την ουκρανική γλώσσα, θα γίνουν οι βασικές γλώσσες της περιοχής, με τη ρωσική να αποτελεί την επίσημη γλώσσα για διοικητικές υπηρεσίες και για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας.
Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα 23/5, οι αρχές της Kherson ανακοίνωσαν ότι από το ρωσικό ρούβλι θα είναι το επίσημο νόμισμα αλλά θα κυκλοφορεί ταυτόχρονα με την ουκρανική χρίβνια.

Patrushev: Δεν βιαζόμαστε στην Ουκρανία

Την θέση πως η Ρωσία δεν κυνηγάει καμία προθεσμία στην Ουκρανία όσον αφορά την στρατιωτική της επιχείρηση διατύπωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev.
Σε δηλώσεις του στη ρωσική εφημερίδα «Argumenti I Fakti», ο Patrushev επισήμανε πως «δεν κυνηγάμε προθεσμίες».
«Ο ναζισμός πρέπει να εξαλειφθεί στο 100%, διαφορετικά σε λίγα χρόνια θα σηκώσει ξανά κεφάλι και θα έχει πιο άσχημη μορφή» υποστήριξε ο Patrushev, αναφέροντας πως η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας είναι κύριος στόχος της ρωσικής επιχείρησης.
Ερωτηθείς σχετικά με τις επιφυλάξεις της Δύσης για την ύπαρξη νέο – ναζί στην Ουκρανία, ο Patrushev επισήμανε πως «οι Δυτικοί δεν θα βγάλουν τα «ροζ γυαλιά» τους μέχρι να δουν τους εγκληματίες Ουκρανούς στους δρόμους τους.
Όπως είπε ο Patrushev όλοι οι στόχοι που έχει θέσει ο πρόεδρος Putin για το Donbass θα επιτευχθούν.
«Όλοι οι στόχοι που έθεσε ο πρόεδρος Putin θα εκπληρωθούν.
Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, άλλωστε η αλήθεια, συμπεριλαμβανομένης και της ιστορικής αλήθειας, είναι με το μέρος μας» υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η μοίρα της Ουκρανίας

Επιπλέον, σημείωσε πως οι Ουκρανοί είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν τη μοίρα της χώρας τους.
«Η Ρωσία ποτέ δεν έλεγξε την μοίρα κυρίαρχων δυνάμεων.
Αντίθετα βοηθήσαμε κράτη να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους.
Υποστηρίξαμε τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου τους.
Βοηθήσαμε επανειλημμένα τη Γαλλία…
Ήταν η ΕΣΣΔ που δεν επέτρεψε σε Βρετανούς και Αμερικάνους να διασπάσουν τη Γερμανία σε πολλά κράτη.
Είναι γνωστός ο αποφασιστικός ρόλος της Μόσχας στην ενοποίηση της Γερμανίας, στην οποία αντιτάχθηκαν περισσότερο από όλους οι Γάλλοι και οι Βρετανοί» υπογράμμισε ο Patrushev, κατηγορώντας τη Δύση ότι επιχειρεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη για τον ιστορικό ρόλο της Ρωσίας.

Μαριονέτα ο Zelensky

Ο Patrushev είπε πως αν η Ουκρανία είχε παραμείνει ανεξάρτητο κράτος και δεν διοικούνταν από το σημερινό καθεστώς – μαριονέτα της Δύσης που έχει εμμονή με την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, θα είχε προ πολλού εκδιώξει «τα κακά πνεύματα των Ναζί» από τη γη τους.
«Ήταν η ηγεσία της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ που οδήγησε σε αυτό το καταστροφικό σενάριο.
Το ιδανικό σενάριο για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι να σιγοκαίει μια ατελείωτη σύγκρουση στην χώρα» υπογράμμισε ο Patrushev, αναφέροντας πως η Δύση χρειάζεται την Ουκρανία ως αντίβαρο στη Ρωσία καθώς και ως πεδίο δοκιμών για την χρήση απαρχαιωμένων όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης