Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sberbank: Πλήρωσε σε ρούβλια το κουπόνι ευρωομολόγου

Sberbank: Πλήρωσε σε ρούβλια το κουπόνι ευρωομολόγου
Με ρούβλια πλήρωσε η ρωσική Sberbank το κουπόνι ευρωομολόγων μειωμένης εξασφάλισης σε δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Με ρούβλια πλήρωσε η ρωσική Sberbank το κουπόνι ευρωομολόγων μειωμένης εξασφάλισης σε δολάρια, με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.
Όπως σημειώνει το Reuters, η ικανότητα της Ρωσίας να εξυπηρετήσει το χρέος της βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την προοπτική κρατικής χρεοκοπίας μετά την επιβολή σαρωτικών κυρώσεων από τις δυτικές πρωτεύουσες στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.
Η Sberbank, η οποία εξυπηρετεί περίπου 100 εκατομμύρια πελάτες στη Ρωσία, είναι ένα από τα πιο κρίσιμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.
«Λόγω αποκλεισμού των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Sberbank από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, η διεθνής χρηματοοικονομική υποδομή εμποδίζει τη (Sberbank) να πραγματοποιεί πληρωμές σε επενδυτές όπως ορίζεται στην τεκμηρίωση έκδοσης», ανέφερε η τράπεζα σε δήλωση.

Οι πληρωμές που εκκρεμούν

Η Sberbank δήλωσε ότι έχει εκκρεμείς δύο εκδόσεις ευρωομολόγων μειωμένης εξασφάλισης: μια έκδοση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που λήγει τον Οκτώβριο του 2022 και μια έκδοση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που λήγει τον Μάιο του 2023, με πληρωμές τοκομεριδίων δύο φορές το χρόνο.
«Η τράπεζα επιβεβαιώνει ότι διαθέτει επαρκή ρευστότητα για να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και κάνει ό,τι μπορεί για να εξυπηρετήσει το χρέος της», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης