Τελευταία Νέα
Διεθνή

Embargo στο ρωσικό πετρέλαιο - Η von der Leyen ελπίζει για συμφωνία στην ΕΕ τις επόμενες μέρες

Embargo στο ρωσικό πετρέλαιο - Η von der Leyen ελπίζει για συμφωνία στην ΕΕ τις επόμενες μέρες
Η συμφωνία για το embargo στο ρωσικό πετρέλαιο έχει «κολλήσει» εδώ και αρκετές εβδομάδες, με χώρες όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία να μπλοκάρουν το μέτρο
Σχετικά Άρθρα

Την ελπίδα για επίτευξη συμφωνίας στην ΕΕ όσον αφορά το embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, εντός των επόμενων ημερών, εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen.
Οι συζητήσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ για το embargo στο ρωσικό πετρέλαιο έχουν «κολλήσει» εδώ και αρκετές εβδομάδες, με χώρες όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία να μπλοκάρουν το μέτρο.
«Ελπίζω να μιλάμε για μέρες. Επομένως, αυτό που εξετάζουμε είναι ένα ή δύο κράτη μέλη που είναι περίκλειστα, επομένως δεν μπορούν να έχουν πετρέλαιο μέσω της θάλασσας και χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις στους αγωγούς και στα διυλιστήρια, και εκεί προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», είπε η von der Leyen μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο του World Economic Forum στο Davos.
«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για το embargo πετρελαίου», πρόσθεσε.
Η ΕΕ αποφάσισε να εμποδίσει τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα τον περασμένο μήνα, αλλά η επιβολή περιορισμών στο πετρέλαιο έχει αποδειχθεί πολύ πιο περίπλοκο έργο. Οι χώρες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα ανησυχούν για τις επιπτώσεις τέτοιων μέτρων για τις δικές τους οικονομίες.
Σύμφωνα με το CNBC, το αδιέξοδο για το πετρέλαιο εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με το εάν το μπλοκ θα μπορέσει να τερματίσει τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου, που είναι το κύριο ορυκτό καύσιμο που αγοράζει η ΕΕ από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης