Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Κανένας άλλος σύμμαχος στο NATO δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία

Stoltenberg: Κανένας άλλος σύμμαχος στο NATO δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία
«Αναγνωρίζω επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών που έχει εγείρει η Τουρκία», δήλωσε ο Stoltenberg στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός στις 24 Μαΐου

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg αναγνώρισε τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με τις προσπάθειες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην αμυντική συμμαχία, δηλώνοντας ότι είναι «σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ».
«Αναγνωρίζω επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών που έχει εγείρει η Τουρκία», δήλωσε ο Stoltenberg στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός στις 24 Μαΐου.
Ο Stoltenberg πρόσθεσε επίσης ότι «κανένας άλλος σύμμαχος του NATO δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία» και κανένας άλλος σύμμαχος του NATO δεν έχει περισσότερους πρόσφυγες».
«Πρέπει να καθίσουμε και να βρούμε έναν τρόπο προς τα εμπρός», είπε, και πρόσθεσε:
«Είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε, όπως κάναμε τόσες πολλές φορές στο παρελθόν στο ΝΑΤΟ, για να βρούμε έναν τρόπο να τα λύσουμε αυτά τα θέματα».

«Μην ανταλλάσσετε την ασφάλειά σας για οικονομικά κέρδη»

Οι δυτικές χώρες δεν πρέπει να ανταλλάσσουν την ασφάλειά τους για οικονομικά κέρδη, προειδοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg, αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με τη χρήση κινεζικής τεχνολογίας στα δίκτυα 5G και στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2.
«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι οικονομικές επιλογές μας έχουν συνέπειες στην ασφάλειά μας.
Η ελευθερία είναι πιο σημαντική από το ελεύθερο εμπόριο», δήλωσε ο Stoltenberg απευθυνόμενος σε επικεφαλής επιχειρήσεων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.
«Δεν επιχειρηματολογώ κατά του εμπορίου με την Κίνα, αλλά λέω πως, για παράδειγμα, ο έλεγχος των δικτύων 5G είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια», δήλωσε.
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι προς όφελος των κερδών και του ελεύθερου εμπορίου θα ανοίξουμε απλώς τα δίκτυα αυτά και για τους προμηθευτές που δεν είναι στην πραγματικότητα αξιόπιστοι όταν πρόκειται για την ασφάλειά μας», πρόσθεσε ο Stoltenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->