Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε 154 μέλη της Βουλής των Λόρδων

Η Ρωσία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε 154 μέλη της Βουλής των Λόρδων
Η απαγόρευση επιβλήθηκε σε απάντηση της απόφασης που λήφθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση να επιβάλει ένα σύνολο κυρώσεων σε όλους τους Ρώσους βουλευτές
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σε 154 μέλη της Βουλής των Λόρδων, της άνω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου, να εισέλθουν στο έδαφός της, σε αντίποινα για τις κυρώσεις σε βάρος σχεδόν όλων των γερουσιαστών του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
«Σε απάντηση της απόφασης που λήφθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση να καταρτίσει έναν κατάλογο κυρώσεων που αφορούν σχεδόν όλο το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, υιοθετούνται περιορισμοί σε βάρος 154 μελών της Βουλής των Λόρδων», γράφει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.
Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.
Ανάμεσα στις προσωπικότητες που στοχοποιούνται είναι ο Ουίλιαμ Χέιγκ, συντηρητικός πρώην υπουργός Εξωτερικών.
Ο επιχειρηματίας Εβγκένι Λέμπεντεφ, γιος του Ρώσου πολυεκατομμυριούχου και πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντρ Λέμπεντεφ, που διορίστηκε το 2020 ισόβιο μέλος στη Βουλή των Λόρδων -- ένας διορισμός για τον οποίο γράφτηκαν πολλά στη Βρετανία -- δεν περιλαμβάνεται αντίθετα στον κατάλογο αυτό.
Η Βουλή των Λόρδων αριθμεί σχεδόν 800 μέλη.
«Τα πρόσωπα στα οποία η είσοδος στη χώρα μας είναι στο εξής κλειστή συνέβαλαν στην επεξεργασία των αντιρωσικών κυρώσεων του Λονδίνου, που έχουν στόχο να απομονώσουν πολιτικά τη Ρωσία και να καταστρέψουν την οικονομία της, χρησιμοποίησαν την εξουσία τους για να οξύνουν την αντιρωσική υστερία στη Βρετανία, ενθάρρυναν τη ρωσοφοβική πολιτική τάση των Βρετανών συντηρητικών», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Τον Απρίλιο, η Ρωσία είχε ήδη απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 287 βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων, της κάτω βουλής, στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και σε αρκετούς άλλους υψηλόβαθμους Βρετανούς αξιωματούχους.
Από την πλευρά της, η Βρετανία δηλώνει ότι επέβαλε κυρώσεις σε 1.000 και πλέον πρόσωπα και 100 οντότητες και κυρίως σε ολιγάρχες με περιουσιακά στοιχεία 117 δισεκ. στερλινών (137 δισεκ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης