Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στα Τίρανα: Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και Ιταλών, Ολλανδών οπαδών - Δεκάδες απελάσεις και συλλήψεις

Χάος στα Τίρανα: Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και Ιταλών, Ολλανδών οπαδών - Δεκάδες απελάσεις και συλλήψεις
Δύο χωριστές ομάδες Ολλανδών και Ιταλών οπαδών συγκρούστηκαν με την αστυνομία την Τρίτη 24/5 στην πόλη, τραυματίζοντας 19 αστυνομικούς και πέντε Αλβανούς πολίτες

Δεκάδες οπαδοί απελάθηκαν πίσω στην Ιταλία μετά από βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα ενόψει του αποψινού τελικού του Europa Conference League την Τετάρτη 25/5, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας της Αλβανίας.
Η ιταλική Ρόμα θα αντιμετωπίσει την ολλανδική ομάδα Φέγενορντ στον αγώνα στην Εθνική Αρένα των Τιράνων χωρητικότητας 20.000 ατόμων.
Δύο χωριστές ομάδες Ολλανδών και Ιταλών οπαδών συγκρούστηκαν με την αστυνομία την Τρίτη 24/5 στην πόλη, τραυματίζοντας 19 αστυνομικούς και πέντε Αλβανούς πολίτες. 
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση με μαχαίρι, ανέφεραν οι αρχές.
Τρεις Ιταλοί οπαδοί και δύο Ολλανδοί οπαδοί τραυματίστηκαν επίσης.

Η απέλαση 

Την Τετάρτη 25/5, ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε:
«Οι Ιταλοί και Ολλανδοί οπαδοί να συμπεριφέρονται και να ενεργούν ως Ευρωπαίοι πολίτες, να σέβονται τους νόμους της χώρας και να μην συγκρούονται με την αστυνομία, διαφορετικά οι νόμοι θα εφαρμόζονται αυστηρά».
Ο Dervisi είπε ότι 48 Ιταλοί οπαδοί και 12 Ολλανδοί υποστηρικτές έχουν συλληφθεί, προσθέτοντας ότι όποιος συλληφθεί μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών. Είπε ότι 80 οπαδοί απελάθηκαν πίσω στην Ιταλία.

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας κάλεσε επίσης τις επιχειρήσεις να αποφεύγουν να προσφέρουν γυάλινα μπουκάλια στους πελάτες και προειδοποίησε τους κατοίκους των Τιράνων να αποφεύγουν «τις προκλήσεις από άτομα ή ομάδες οπαδών που μπορεί να είναι υπό την επίδραση αλκοόλ».
«Είμαστε αποφασισμένοι να εγγυηθούμε την τάξη και την ασφάλεια, να αποτρέψουμε την καταστροφή περιουσίας και την κανονική διεξαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας», είπε ο Dervisi.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ρόμα, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο των Τιράνων Veliaj ζήτησε από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων να συμπεριφέρονται κόσμια.Ο τελικός του Europa Conference League είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που έχει φιλοξενήσει ποτέ η Αλβανία, με τις αρχές να κηρύσσουν την Τετάρτη αργία για δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και πανεπιστήμια και να κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.
Με την έδρα του τελικού να έχει χωρητικότητα μόλις 21.690 θεατών, χιλιάδες Ολλανδοί και Ιταλοί οπαδοί αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε δύο διαφορετικές «ζώνες φιλάθλων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης