Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικά ΜΜΕ: Λάβρος ο Erdogan κατά του Μητσοτάκη -Τι εξόργισε τον σουλτάνο - Στον πάγο οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

Γερμανικά ΜΜΕ: Λάβρος ο Erdogan κατά του Μητσοτάκη -Τι εξόργισε τον σουλτάνο - Στον πάγο οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας
«Τον Τούρκο πρόεδρο εξοργίζει η ανάμειξη της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών» για την αγορά μαχητικών

Εκτενώς κάλυψε ο γερμανικός Τύπος τη στάση του Erdogan απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle συγκεντρώνει τις αντιδράσεις γερμανικών ΜΜΕ για την προκλητική δήλωση Erdogan, ο οποίος είπε, ενοχλημένος από τις πρόσφατες επαφές και κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι για εκείνον «δεν υπάρχει πια» ο Μητσοτάκης.

Γερμανικά ΜΜΕ: Εξοργισμένος ο Erdogan

«Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ προσπαθούν αυτή τη στιγμή να πείσουν την Τουρκία να συμφωνήσει στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία του Βορείου Ατλαντικού, όμως τις προσπάθειες αυτές φιμώνουν οι νέες εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας», γράφει το Spiegel. Δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πώληση αμερικανικών όπλων στην Τουρκία φαίνεται πως προκάλεσαν την τεράστια ενόχληση του Erdogan».
Ο συντάκτης γράφει επίσης ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας «είναι ιστορικά τεταμένες. Εντάσεις υπάρχουν για παράδειγμα γύρω από εδαφικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και στο διαιρεμένο νησί της Κύπρου».

Το ρεπορτάζ του Spiegel, αναφερόμενο στις πρόσφατες τουρκικές υπερπτήσεις, σημειώνει πως «Αν και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια, καταγράφονται διαρκώς περιστατικά επικίνδυνης προσέγγισης των ενόπλων δυνάμεών τους».

«Στον πάγο» η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας

«Η φωνή του δυναμώνει καθώς περνάει στο θέμα της γείτονος χώρας και επιτίθεται εναντίον της Αθήνας με πολλαπλές κατηγορίες», μεταδίδει η ανταποκρίτρια του δικτύου ARD στην Κωνσταντινούπολη.
«Τον Τούρκο πρόεδρο εξοργίζει η ανάμειξη της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών» για την αγορά μαχητικών.
«Μόλις στα μέσα Μαρτίου, μετά το ξέσπασμα του ρωσικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας, Τουρκία και Ελλάδα είχαν αποφασίσει ότι θέλουν να βελτιώσουν τις τεταμένες σχέσεις τους. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως μετά τις δηλώσεις Ερντογάν μπαίνει στον πάγο».
«Η Ελλάδα θέλει να εμποδίσει την πώληση οπλισμού στην ανατολική Μεσόγειο. Μια πρόκληση εναντίον της Τουρκίας;
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan διακόπτει τις σχέσεις», σχολιάζει η Frankfurter Neue Presse αναφερόμενη και στην άρνηση του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης να απαντήσει στις δηλώσεις Erdogan.
«Την ίδια ώρα, η Αθήνα καταγράφει αυξημένο αριθμό προσφύγων στα ελληνικά σύνορα, ένα μέσο πίεσης που ο Ερντογάν είχε ήδη χρησιμοποιήσει το 2020 στον ποταμό Έβρο στα βορειοανατολικά σύνορα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης