Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Λάθος η σύγκριση Μαριούπολης με Μεσολόγγι, θα απαντήσουμε - ΥΠΕΞ: Η Ρωσία επιλέγει την όξυνση

Zakharova: Λάθος η σύγκριση Μαριούπολης με Μεσολόγγι, θα απαντήσουμε - ΥΠΕΞ: Η Ρωσία επιλέγει την όξυνση
Ρωσικό υπουργείο εξωτερικών: Η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο - Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών
Σχετικά Άρθρα

Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο πριν από λίγες μέρες στις ΗΠΑ μπορεί να απέσπασαν... χειροκροτήματα τόσο από τους Αμερικανούς βουλευτές όσο και από την εγχώρια πολτική ζωή, δεν μπορούσαν όμως να μην λάβουν και την απάντηση - κόλαφο της ρωσικής πλευράς. 
Ειδικότερα, σφοδρή επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού  εξαπέλυσε η ρωσική κυβέρνηση με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Zakharova να αναφέρεται στον τουλάχιστον ατυχή συσχετισμό των Ελλήνων ηρώων του Μεσολογγίου και της Εξόδου με την Μαριούπολη της Ουκρανίας.
«Η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο.
Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών.
Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς.
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ -1826», είπε η Zakharova. 

Η ρωσίδα Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα, μεταξύ άλλων, μιλάμε για άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί ενεργά στο δυτικό αντιρωσικό μέτωπο, μεταξύ των πρώτων που έστειλαν όπλα στο Κίεβο, με τη βοήθεια των οποίων οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν καθημερινά τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς, σκοτώνει ανθρώπους στο Ντόνιετσκ, στο Ρουμπίζνε, στην Αβντιέβκα και σε άλλους οικισμούς.
Η ελληνική ηγεσία αναπαράγει προσεκτικά διεστραμμένες ερμηνείες των ενεργειών της Ρωσίας, η οποία, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να επιτύχει μια ειρηνική διευθέτηση της ενδοουκρανικής σύγκρουσης, αναγκάζεται να υπερασπιστεί τον ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας. το γενικό πλαίσιο της κατάστασης ασφάλειας στην περιοχή και στον κόσμο».

«Οι προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες»

Η Maria Zakharova συνέχισε λέγοντας πως: «Αποκλείεται μια εναλλακτική άποψη ή απλώς η πιθανότητα να παρουσιαστεί κάτι σαν αντίθεση, γιατί τα ρωσικά ΜΜΕ αποκλείονται από τον ελληνικό χώρο ενημέρωσης και γύρω από αυτό το γεγονός λειτουργούν ως ένα είδος κωδικού πρόσβασης για την πίστη της Αθήνας στους κανόνες και τις κατευθυντήριες γραμμές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Οι αναδυόμενες νέες προκλήσεις δεν μένουν χωρίς επαρκείς απαντήσεις από τη ρωσική πλευρά», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, εξαπολύοντας έμμεσες απειλές κατά και της δικής μας χώρας.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη που εξόργισαν τη Ρωσία

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά την Επίσκεψη του στις ΗΠΑ, δεν δίστασε να συγκρίνει την ελληνική επανάσταση και τους αγωνιστές του Μεσολογγίου κατά την ελληνική επανάσταση, με τους ουκρανούς στρατιώτες (μεταξύ αυτών και οι νεοναζί του Αζόφ) της Μαριούπολης.
«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα.
Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο», είπε χαρακτηριστικά, σε μια φράση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας.

Τι απαντά το ΥΠΕΞ

«Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη” λένε κύκλοι της Βασ. Σοφίας.
Η κυρία Zakharova ενοχλήθηκε που η Ελλάδα καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την ρωσική εισβολή σε μία ανεξάρτητη χώρα και που έστειλε οπλισμό, συντασσόμενη πλήρως με τον Δυτικό κόσμο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης