Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin αύξησε μισθούς και συντάξεις στη Ρωσία κατά 10% - «Ο πληθωρισμός δεν θα υπερβεί το 15%»

Ο Putin αύξησε μισθούς και συντάξεις στη Ρωσία κατά 10% - «Ο πληθωρισμός δεν θα υπερβεί το 15%»
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν σχετίζονται όλα τα οικονομικά προβλήματα με την σύγκρουση στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (25/5) ότι έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αυξήσει τις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό κατά 10%. 
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν σχετίζονται όλα τα οικονομικά προβλήματα με την σύγκρουση στην Ουκρανία.
Κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο πρόεδρος Putin είπε ότι ο πληθωρισμός εφέτος στη Ρωσία δεν θα υπερβεί το 15%.
Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει στους κατοίκους των νότιων ουκρανικών περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια να υποβάλουν αίτηση για ρωσική υπηκοότητα, σε ένα ακόμη σημάδι των σχεδίων της Ρωσίας για μακροπρόθεσμο έλεγχο της περιοχής.
Το διάταγμα έρχεται δύο εβδομάδες αφότου ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία επικεφαλής της Χερσώνας δήλωσε ότι σχεδιάζει να απευθυνθεί απευθείας στον Putin για προσάρτηση της περιοχής από τη Ρωσία, μια ιδέα την οποία ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε θερμά.
Το διάταγμα αποτελεί μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο Putin σκοπεύει να προσαρτήσει περιοχές της νότιας Ουκρανίας που ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις, έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος του Politico, Christopher Miller.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης