Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 1%, στα 1.846,3 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Πτώση 1%, στα 1.846,3 δολάρια η ουγγιά
Πτωτικά κινήθηκαν και τα περισσότερα άλλα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε ξανά ο χρυσός έπειτα από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, λόγω της ανάκαμψης του δολαρίου ενόψει της δημοσιοποίησης των πρακτικών της συνεδρίασης Μαΐου της Fed.
Το δολάριο που κατά κανόνα λειτουργεί ανταγωνιστικά προς το χρυσό, καθώς η αύξηση της αξίας του καθιστά πιο ακριβό το πολύτιμο μέταλλο για κατόχους άλλων νομισμάτων, ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,4% ανακάμπτοντας από το χαμηλό μήνα όπου είχε βρεθεί χτες.
Όπως επισημαίνει ο ανώτερος αναλυτής της OANDA Edward Moya, «η αγορά είναι προσηλωμένη στη Fed που προωθεί σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων. Εάν τα πρακτικά της Fed δώσουν σήμα για δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων, ο χρυσός ενδέχεται να πιεστεί. Αλλά αν η Fed υιοθετήσει έναν προσεκτικό τόνο, τα νέα θα είναι καλά για το πολύτιμο μέταλλο».
Οι επενδυτές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 50 μονάδες βάσης σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Ο πρόεδρος της Fed J. Powell έχει υποσχεθεί να αυξήσει τα επιτόκια όσο χρειάζεται μέχρι να υπάρξουν στοιχεία ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί.
Στο πλαίσιο αυτό το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού έκλεισε στα 1.846,3 δολάρια η ουγγιά, με πτώση περίπου 1% ή 19,1 δολάρια.
Το ασήμι κινήθηκε επίσης πτωτικά με απώλειες 1% κλείνοντας στα 21,87 δολάρια η ουγγιά.
Η πλατίνα έχασε 1,3% στα 929 δολάρια η ουγγιά, το παλλάδιο ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1% στα 1.989,3 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός σημείωσε πτώση 1,1% στα 4,25 δολάρια η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης